MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U Područnom vrtiću Maslačak u Bizovcu čak 31 dijete ostalo bez mjesta u vrtiću

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BIZOVAC Od Hrvoja Sudara, predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Bizovac primili smo priopćenje za medije vezano za problematiku upisa djece u Dječji vrtić Maslačak Belišće - područni vrtić Bizovac. 

-Problem upisa djece u dječji vrtić u Bizovcu se nastavlja, unatoč apelima roditelja, ali i Kluba vijećnika HDZ-a u Općinskom vijeću da se ova problematika stavi kao ozbiljna tema na sjednicu Općinskog vijeća, navodi se u priopćenju.

- U vrijeme kada pričamo o demografiji i načinu kako zaustaviti odljev mladih ljudi, osobito u ruralnim područjima, osiguravanje mjesta u dječjem vrtiću mora biti jedna od temeljnih pretpostavki za normalan život mlade obitelji, poručuju iz Kluba vijećnika HDZ-a Općine Bizovac i napominju kako su zajedno s vijećnikom Tonijem Kardumom predali zahtjev Općinskom vijeću za sazivanje sjednice Općinskoga vijeća Općine Bizovac kako bi se raspravljalo o problematici rada Dječjega vrtića „Maslačak“ Belišće područnog vrtića u Bizovcu.

Naime, nakon provedenih upisa u Dječji vrtić „Maslačak“ područni vrtić u Bizovcu sve roditelje je zatekla i iznenadila Odluka vrtića prema kojoj je čak 31 dijete ostalo bez mjesta u vrtiću u idućoj 2024./25. vrtićkoj godini.

Poznato je kako u spomenutom vrtiću duže vrijeme ne postoji dovoljan kapacitet za upis sve djece predškolske dobi. Na tu problematiku konstantno i uporno upozoravaju vijećnici kluba HDZ-a, predlažući rješenja navedenog problema upravo kako se ovakav scenarij ne bi ponavljao iz godine u godinu. Na sva upozorenja vodstvo Općine već godina odgovara obećanjima, ali se ona do sada još nisu ispunila. U proračunu Općine svake godine postoji “obećana“ stavka za proširenje vrtića ali deset i više godina stavka se prenosi iz godine u godinu.

Općina ulaže u infrastrukturu, stavljajući izgradnju ceste do groblja ispred osnovnih potreba mladih roditelja čime šalje lošu poruku obiteljima koje se žele ostati živjeti ili se doseliti na područje naše općine, pa naši sumještani znaju reći da je u Bizovcu lijepo umrijeti jer prva na red dolaze ulaganja u groblja. Iako pozdravljamo sve vrste ulaganja na području općine, ostajemo pri mišljenju da su ulaganja u djecu najvažnija. S obzirom na to da se sve više govori i o neadekvatnim uvjetima u vrtiću zbog sve većeg broja djece u skupinama, a imajući u vidu da je ostalo i 31 neupisano dijete, ponavljamo svoj apel javno i od njega nećemo odustati sve dok se u Općini Bizovac djeca i mlade obitelji ne stave kao prioritet.

Razvoj naše općine uvelike ovisi upravo o njima, jer bez mladosti nema budućnosti, navedeno je u priopćenju za medije Hrvoja Sudara, predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Bizovac.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 776 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu