MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Bizovac

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BIZOVAC Sinoć je u Bizovačkim toplicama održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine 17. travnja.

Sve sudionike svečanosti, među kojima su bili i župan Vladimir Šišljagić, saborski zastupnik Josip Salapić, gradonačelnik Belišća Dinko Burić, zamjenica gradonačelnika Valpova Pavica Majdenić, vijećnici Županijske skupštine te predstavnici susjednih i prijateljskih općina, predstavnici, gospodarskog i javnog života Općine Bizovac i susjednih gradova, pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Davor Torjanac.

Nakon izvedbe himne s nekoliko plesova i pjesama u najljepšim nošnjama nastupili su članovi plesnog ansambla i tamburaški sastav KUD-a Bizovac.

Načelnik Općine Bizovac, Srečko Vuković nakon što je pozdravio goste na svečanoj je sjednici podnio izvješće o radu i postignutim rezultatima u protekloj godini. Zahvalio se svima koji su doprinijeli uspješnom razvoju Općine, a osobito županu Vladimiru Šišljagiću i njegovim suradnicima te nadležnim ministarstvima s kojima je ostvarena izvanredna suradnja.

- Gradili smo odvodni sustav, plinsku i vodovodnu mrežu, lokalne ceste, nogostupe, javnu rasvjetu, dječja igrališta, sportske terene, obnavljali  zdravstvene objekte, odgojno-obrazovne ustanove, društvene domove, kulturno-povijesne spomenike, uređivali javne zelene površine, groblja, poljske putove, odvodne kanale, parkove, sanirali  oštećene i zapuštene javne objekte, divlje deponije, brinuli smo  o socijalnim potrebama pojedinaca, subvencionirali  prijevoz učenika srednjih škola i studenata od kojih neki primaju i općinske stipendije, podržavali programe i aktivnosti udruga, humanitarnih organizacija, poticali  razvoj turizma, poljoprivrede i drugih gospodarskih grana, surađivali sa resornim ministarstvima, fondovima i Osječko-baranjskom županijom, naglasio je.

Posebno je istaknuo predstojeće zadaće tijekom ove godine.

- U ovoj godini moramo nastaviti realizaciju u prethodnim godinama započetih projekata i ostvarivati nove projekte. Planirajući proračun za ovu godinu nastojali smo kao i do sada pravedno razdijeliti skromna proračunska sredstva. Proračun Općine Bizovac za 2015. godinu u iznosu od sedam milijuna kuna socijalnog  i infrastrukturno razvojnog karaktera obuhvaća široki spektar različitih područja djelovanja. Od kapitalnih investicija u planu je asfaltiranje ceste u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Samatovcima, nastavak izgradnje odvodnje, izgradnja javne rasvjete u Brođancima, Cretu, Habjanovcima i Novakima te rekonstrukcija vatrogasnog doma i spremišta u Bizovcu, izrada projektnih dokumenata za multimedijalnu igraonicu i jaslice  unutar dječjeg vrtića „Maslačak“ kao i rekonstrukcija nastavno-sportske dvorane osnovne škole te obnova nogostupa u Bizovcu. Nastavlja se obnova kurije Normann i završetak izgradnje pozornice na otvorenom. Ulagat ćemo u društvenu i povezanu infrastrukturu u cilju podizanja kvalitete života stanovnika. U okvirima održavanja kom

unalne infrastrukture obuhvaćeno je održavanje javne rasvjete, prometnih površina nogostupa i prometne signalizacije i uklanjanje otpada. Važno mjesto u proračunskom dokumentu zauzima zaštita okoliša i prirode, poticanje razvoja poljoprivrede i gospodarstva. I nadalje će se financirati predškolski odgoj, nastaviti će se subvencionirati prijevoz učenika srednjih škola i studenata, davati stipendije i plaćati troškovi prehrane  učenika osnovne škole  iz obitelji skromnog socijalnog statusa.

U nadolazećem vremenu  pomagati ćemo aktivnosti udruga građana i organiziranje manifestacija od posebnog značenja kao što su Olimpijada starih športova u Brođancima, Bizovačke ljetne večeri, Proljeće u Cretu i Habjanovci selo moje malo.

Voditi ćemo posebnu brigu o socijalnim potrebama tako da će se pomagati nabavka ogrijeva, pružati financijska potpora obiteljima s novorođenom djecom.

Priliku za brži i agresivniji razvoj naše lokalne zajednice vidimo u skorašnjem otvaranju novih natječaja za bespovratna EU sredstva iz programa ruralnog razvoja do 2020. Uz savjete stručnjaka pripremit ćemo i kandidirati infrastrukturne te druge projekte koje iz financijskih razloga  samostalno nismo u mogućnosti ostvariti.

 Ovih dana u Bizovcu su započeli  radovi u sklopu rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma i spremišta.  U objektu će se izgraditi  nove uredske prostorije, konferencijska dvorana, sanitarni čvor i skladišta. Dogradit će se garaže za vatrogasna vozila, spremišta za opremu i uređaje te urediti drugi potrebni sadržaji. Uređenjem postojećeg prostora i dogradnja novih  značajno će se poboljšali radni i materijalni uvjeti bizovačkog vatrogasnog društva, a time ujedno i protupožarna zaštita na širem bizovačkom području.

Priliku za brži  agresivniji razvoj naše lokalne zajednice vidimo u skorašnjem otvaranju novih natječaja za bespovratna EU sredstva iz programa ruralnog razvoja do 2020. godine. Uz savjete stručnjaka pripremit ćemo i kandidirati infrastrukturne te druge projekte.

 Nadajući se svjetlijoj i vedrijoj budućnosti s velikom dozom optimizma očekujem brži oporavak i uzlet  gospodarstva, što će potaknuti otvaranje novih radnih mjesta, ostanak i opstanak mladih naraštaja, a time i demografsku obnovu Republike Hrvatske u cijelosti.

 Ostvarenje projekata i pokretanje novih   ne bi bilo moguće da nema partnerske i  kolegijalne  suradnje svih političkih opcija u općinskom vijeću i dobrih odnosa s  Osječko-baranjskom županijom, njenim upravnim odjelima na čelu sa županom dr. Vladimirom Šišljagićem, resornim ministarstvima i državnim fondovima.

Ovom prilikom moram zahvaliti svojim najbližim suradnicima, općinskim vijećnicima i posebice bizovačkim  predstavnicima u županijskoj Skupštini, koji su podržavali naše projekte i investicije. Zahvalu iskazujem i djelatnicima općinske uprave, poslovnim partnerima,  dugogodišnjim prijateljima Općine Bizovac, domaćim gospodarstvenicima, rukovodstvima i članovima civilnih udruga i svima vama koji podupirete naše aktivnosti, zaključio je Vuković.

 

U nastavku svečane sjednice podijeljene su: nagrada Općine Bizovac dodijeliti će se Marinu Jankoviću i toza izuzetna postignuća i dugogodišnji svekoliki doprinos u razvoju i promicanju „Olimpijade  starih športova Brođanci“, očuvanju hrvatske tradicijske baštine, narodnih običaja i kulture.

 Posebne zahvalnice za rad i postignuća uručene su:

 

-Zvonimiru Vukoviću za dugogodišnje aktivno osebujno umjetničko djelovanje   te svekoliki  stvaralački doprinos na očuvanju  folklorne i tradicijske kulturne baštine Bizovačkog kraja

-Dragi Šarcu za dugogodišnje  aktivno djelovanje u nogometnom klubu „Hajdin“

te svekoliki doprinos u razvoju i unapređenju nogometa  na području šire lokalne zajednice,

-Slavku Marjanovićuza dugogodišnji  aktivni rad u vatrogasnoj organizaciji   te svekoliki doprinos u razvoju i unapređenju protupožarne zaštite na području šire Općine Bizovac i

Eko grupi Bizovac za aktivno dugogodišnje djelovanje u cilju zaštite i uređenja životnog okoliša  te uspješno provedenim  humanitarnim, sportskim i kulturnim aktivnostima na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Na kraju svečanosti, u ime predstavnika susjednih i prijateljski općina i gradova Dan općine je čestitao Dinko Burić, a s čestitkama i riječima podrške obratili su se i Josip Salapić te župan Vladimir Šišljagić.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 805 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu