MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA: Organizaciju i naplatu parkiranja ubuduće će obavljati Komunalno poduzeće Urbanizam

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Sinoć je održana 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova na kojoj su vijećnici usvojili treće izmjene i dopune Proračuna Grada Valpova za 2024. godinu.

Proračunske se izmjene poduzimaju radi osiguravanja tekuće likvidnosti kako bi se osigurala nesmetana isplata povrata poreza, a u proračun je trebalo unijeti i nov, povećan iznos za provedbu projekta uređenja trga u Harkanovcima.

Povrat poreza u izvornom je proračunu planiran sa 290 tisuća eura, a na temelju obavijesti Porezne uprave, prema uplatama i obračunima za prošlu godinu, grad će morati građanima izvršiti znatno veći povrat poreza i to u iznosu od 538. 410, 61 EUR

Budući da je izmijenjen način isplate povrata poreza građanima stvorena je obveze gradovima da izravno isplaćuju povrat poreza, bez da, kao ranije, država sufinancira isplatu, a gradovi sufinancirane iznose vraćaju u obrocima. Kako bi se osigurao kontinuitet u isplatama grad se kratkoročno zadužio za 800 tisuća eura.

Za provedbu projekta uređenja trga u Harkanovcima, prema provedenoj javnoj nabavi troškovi su povišeni u odnosu na planirane na 117.000,00 eura, a Grad će za provedbu ovog projekta ostvariti bespovratnih 50.000 eura.

U nastavku sjednice izvršene su sve pripreme za promjene u organizaciji i naplati parkiranja u gradu Valpovu.

Naime, sukladno odlukama, ubuduće će te poslove obavljati komunalno poduzeće Urbanizam, a ne privatna tvrtka i to u skladu sa sinoć donesenim odredbama.

Vrijeme naplate za parkiranje vozila uvodi se radnim danom: od 07.00 do 20.00h, subotom: od 07.00 do 13.00h, nedjeljom i u dane državnih praznika se ne naplaćuje. Dužina parkiranja se ne ograničava.

Naplata parkiranja će se provoditi u ulicama Dr. Franje Tuđmana, Braće Radića, Vijenac Hrvatske Republike, Osječka ulica (uz prometnicu i iza zgrade br. 4, 6 i 8), Ive Lole Ribara, Kralja Petra Krešimira IV. (ispred Suda, Doma zdravlja, PBZ-a i Mimoze), Josipa Jurja Strossmayera i ulici bana Ivana Mažuranića, a ubuduće će u cijelom gradu biti jedinstvena cijena naplate parkiranja po cijeni od 0, 50 Eura po satu.

Cijena dnevne parkirne karte iznosi: 9,15 EUR (13h x 0,50 EUR + 2,65 EUR trošak), a stanari i vlasnici stambenih objekata imaju pravo na povlaštenu godišnju kartu za parkiranje i to samo za jedno osobno vozilo i  to po cijeni od 100,00 EUR za pravne osobe, 50,00 EUR za fizičke osobe. Pravne i fizičke osobe mogu koristiti mjesečne parkirne karte.

Cijena mjesečne karte iznosi:  50,00 EUR za pravne osobe, 25,00 EUR za fizičke osobe.

Pravne i fizičke osobe s područja Grada Valpova mogu kupiti godišnju parkirnu kartu u iznosu od:

- 200,00 EUR za pravne osobe, 100,00 EUR za fizičke osobe, uz uvjet da u trenutku kupnje nemaju dug prema trgovačkom društvu URBANIZAM d.o.o. Valpovo.

Osobe kojima je mjesto rada u zoni naplate parkiranja mogu koristiti povlaštene mjesečne karte u iznosu od 15 EU.

Naplate parkiranja oslobađaju se osobe s prebivalištem na području Grada Valpova starije od 65 godina koje posjeduju vozačku dozvolu i osobno motorno vozilo registrirano na njihovo ime.

Trgovačko društvo URBANIZAM d.o.o. Valpovo dužno je održavati prometnu signalizaciju (horizontalnu i vertikalnu) koja se odnosi na povjerena mu parkirališta te osigurati čišćenje, održavanje i obnovu tih parkirališta.

U nastavku sjednice Gradsko je vijeće usvojilo i izvješće o radu Gradsko knjižnice i čitaonice u prošloj godini.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 732 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It