MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Pčelari Valpovštine nastavljaju tradiciju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Sinoć je 136. godišnju skupštinu održala Udruga pčelara Valpovština.

Kako i priliči udruzi s najdužom tradicijom, održana je uz sudioništvo brojnih članova i gostiju, među kojima su bili predstavnici pčelarskih udruga susjednih gradova, Hrvatske gospodarske komore, Silva Vendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Županijske skupštine, Pavica Majdenić, zamjenica gradonačelnika grada Valpova, Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Srećko Vuković, načelnik općine Bizovac te Ivo Zelić, načelnik općine Petrijevci.

Predsjednik udruge Mario Fišer izvijestio je prisutne o prošlogodišnjim aktivnostima. Posebno je naglasio redovitost sastajanja članova i organizaciju tradicionalne regionalne manifestacije „Dani meda u Valpovštini“ koja je uspješno organizirana uz Dan grada Belišća. Udruga i rad njenih članova uspješno su prezentirani i na brojnim drugim manifestacijama u bližoj okolici, a Dalibor Vidaković i Tomica Petric su predstavili Udrugu i na 1. Međunarodnoj izložbi pčelarstva u Zagrebu - Apiferi. Za članove su organizirali i nekoliko stručnih predavanja, organizirano se posjećivalo sajamske priredbe u okruženju, a već po tradiciji sudjelovali su i u humanitarnim akcijama doniravši med i druge proizvode. Naglašen je i rad s najmlađima pa je posebno pohvaljen rad mladog profesora Bartulovića koji radi s djecom u Osnovnoj školi u Valpovu i ostvaruje prve rezultate rada. Ovako bogat program aktivnosti Udruga provodi sa šezdesetak tisuća kuna, uz financijsku podršku gradova i općine, ali većinom, prihodima iz vlastitih aktivnosti i članarine.

Skupštini je prisustvovalo 89 od 119 članova udruge, a kako su izvijestili pašni povjerenici, pčelari Valpovštine u prošloj su godini imali pet i pol tisuća košnica.

Prema utvrđenim planskim dokumentima, brojne aktivnosti provodit će se i u tekućoj godini. Pčelare Valpovštine očekuju brojne zadaće, a najveća promotivna manifestacija Dani meda u Valpoštini ove će se godine održati u Petrijevcima, u vrijeme žetvenih svečanosti. I ove će godine nastaviti rad Pčelarske škole u Osijeku koja je upisala 13. generaciju polaznika, a među četrdesetak polaznika su i neki članovi Udruge pčelara Valpovština.

U sklopu Skupštine Željko Vrbos je predstavio rad Udruge „Slavonski med“ koja poduzima potrebne aktivnosti na zaštiti izvornosti slavonskog meda s područja pet slavonskih županija, a doajen pčelarstva Stjepan Brijačak predstavio je svoj pčelarski priručnik koji je izazvao veliko zanimanje među pčelarima Valpovštine.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu