MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Kako do novca za ruralni razvoj

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj, inicijator je danas održanog radnog sastanka s predstavnicima Mjesnih odbora s područja Grada Valpova.

 

Tema prvog u nizu ovakvih radnih skupova, kojem su nazočili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti, Đuro Glavaš, viši stručni suradnik za poljoprivredno zemljište i gospodarstvo, Marko Vuksanić, v.d. pročelnika za financije i proračun Dalibor Bošnjaković, direktorica valpovačkog poduzetničkog centra Ivana Bagarić te voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić, bile su pripreme za nominaciju projekata koji se uklapaju u Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine. U uvodnom izlaganju gradonačelnik je sudionike skupa upoznao s polazištima u ovaj značajan posao i do sada provedenim pripremama za stvaranje baze projektnih ideja.

Pri tome je naglasio da su već poduzete stanovite radnje vezane za projekte obnove i izgradnje komunalne infrastrukture, Poduzetničkog inkubatora, izgradnju Društvenog doma u Ladimirevcima te osam poslovnih zona, od kojih je šest u funkciji, a dvije još u pripremnoj fazi. Također je naveo da su najavljene gospodarske investicije u izgradnju proizvodnih kapaciteta tvrtki Santaj plastika, Tvornice elektro opreme i prerađivačkih kapaciteta Unifruita. U završnoj je fazi legalizacija 28 objekata komunalne infrastrukture, pripremljeno je 18 hektara zemljišta namijenjenog Agrozoni, izvršene su i druge pripreme. Tek treba sagledati kako će se u Program ruralnog razvoja uključiti i privatni sektor malih i srednjih poljoprivrednih gospodarstava, a tu je nezaobilazna uloga Mjesnih odbora. Zbog toga će se u narednom razdoblju intenzivirati suradnja kako bi se u projektiranje išlo sustavno i odgovorno.

O konkretnim mjerama, aktualnim i najavljenim natječajima i detaljima vezanim za razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, prisutne je upoznao Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica te najavio sve aktivnosti koje je nužno poduzeti da bi se ostvarile potpore iz Europskih fondova u sedmogodišnjem razdoblju.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 541 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!