MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Slavlje u SOS selu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

LADIMIREVCI Veselo i razdragano djeca i zaposlenici proslavili su 18. godišnjicu postojanja SOS sela Ladimirevci.

U slavlju su im se pridružili brojni gosti, među kojima su bili gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj, njegova zamjenica Pavica Majdenić, pročelnica Županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku Snježana Staščik, predsjednik Mjesnog odbora Goran Ivanović, ravnatelj osječkog Crvenog križa Marko Đukić, Ravnatelj Gradskog Crvenog križa Valpovo Dragan Luketić te ravnatelj Osnovne škole Ladimirevci Damir Jakopiček.

Ovom velikom danu za Selo prisustvovala je i predsjednica Udruge SOS Dječjeg sela Hrvatska Mariza Katavić koja je, uz srdačne pozdrave, čestitala Ladimirevcima na punoljetnosti. Nakon službenog djela, uslijedio je program priredbe u kojem je, uz brojne uzvanike i veselu publiku, uživala i nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska, Višnja Tuškan-Krupić te članica predsjedništva SOS Dječjeg sela Hrvatska, Lea Soković.

-Mnogo je razloga za osjećaj ponosa kojeg nosimo u sebi. Ponosni smo na obiteljski koncept dugoročne skrbi o djeci u potrebi, kojim omogućujemo biološkoj braći i sestra ma zajedničko odrastanje u SOS obitelji u sigurnom i poticajnom okruženju u kojem poštujemo različitosti, vlastitim primjerima poučavamo nenasilje i sve pozitivne vrijednosti koje su od velike važnosti za razvoj našeg društva. Osim toga kontinuirano razvijamo kapacitete koji će pomoći u rastu i razvoju djece i odrastanju u vrijednu i samostalnu mladu osobu. Ponosni smo na zajedništvo u kojem SOS mame, SOS tete, članovi stručnog, administrativnog i tehničkog tima, svatko iz svoje uloge, predano i potpuno, s puno ljubavi i pažnje, s puno entuzijazma i odgovornosti, svakodnevno živi viziju i misiju organizacije SOS Dječje selo i čini da djeca imaju brižan dom kao i ona djeca koja žive u brižnom domu biološke obitelji. Ponosni smo na činjenicu da smo integrirani u lokalnu zajednicu i da pored toga što imamo prijatelje od kojih primamo pomoć, pomoć i sami pružamo djeci i obiteljima oko nas na različite načine, zahvaljujući iskustvu i stručnosti koju posjedujemo', rekao je Zoran Relić, direktor SOS sela ladimirevci, te iskoristio priliku da, povodom 18. rođendana, zahvali na podršci prijateljima i partnerima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, koji pružaju pomoć u stvaranju brižnog doma za 16 SOS obitelji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bogatom programu sudjelovala su i djeca iz Rajevog sela - otpjevala su pjesmicu 'Gdje si bila curice', djeca iz Račinovaca izveli su kolo, djeca iz Strošinaca igrokaz 'Živa voda', a djeca iz Đurića također igrokaz, 'Rešeto'. Kao 'šlag na kraju' domaćini, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, izveli su predstavu pod nazivom 'Bubamarina kućica' tijekom koje su predstavili sve obitelji iz sela. Nažalost, zbog kišnog vremena otkazane su brojne radionice na otvorenom, a najmlađi su proslavu završili nogometnim turnirom u dvorani.

Zoran Relić posebno je čestitao SOS mamama, tetama odgajateljicama i zaposlenicima na održavanju koji su u selu od osnivanja, pa su bukete cvijeća primile:Valentina Režek, Branka Tomašević, Gordana Poljak, Melita Jovinac, Đurđa Lukič, Mirjana Cojić, Anamarija Mlakar, Marica Jerković, Marina Fabijanović, Drago Ofentavšek, Mihael Samrdžić i Jela Marković Đurin.

Druženje domaćina i brojnih gostiju nastavljeno je uz gulaš kojeg je majstor Drago sa pomagačima pripremio u primjerenom "kotliću".

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 813 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!