MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Bratimljenje Klubova D132 Republike Makedonije i D126 Republike Hrvatske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Članovi LC Našice, LC Valpovo-Belišće iz Distrikta 126 te LC Bitola i LC Herakleja iz Distrikta 132, tijekom XXI. Konvencije Lions Distrikta 126 u Našicama, 23. srpnja 2015. godine priredili su jedno lijepo i ugodno iznenađenje za sve sudionike konvencije.

Naime, navedeni klubovi iskoristili su Svečanu humanitarnu večer Konvencije za potpisivanje Povelje o bratimljenju.

PDG Jusuf Šehanović u uvodu je istaknuo potrebe i vrijednosti čina bratimljenja, kako između Distrikata tako i između Klubova koji pripadaju različitim Distriktima. U govoru je posebno naglasio važnost bratimljenja za članstvo Lions klubova kao i za međunarodne odnose država, regija i gradova.

Nakon toga je Predsjednik Povjerenstva za bratimljenje D126, Miroslav Andrišić, iznio sve važnije detalje o ideji bratimljenja, tijeku priprema za bratimljenje i izrazio zadovoljstvo što su klubovi pred samom realizacijom želje za bratimljenjem.

Guverner D132 Dragi Filevski te Guverner D126 Dario Bognolo, su podržali ideju o bratimljenju klubova s uvjerenjem da će to još više ojačati ionako dobru suradnju između dva Distrikta.

Predsjednik LC Herakleja iz Bitole, Antonio Dimitrovski i Predsjednik LC Valpovo-Belišće, Jozo Berečić, nakon toga su pročitali tekst Povelje o bratimljenju na makedonskom i hrvatskom jeziku. Povelju su zatim i potpisali nakon što su to učinili i Guverneri oba Distrikta. Prilikom razmjene darova, oba predsjednika su izrazila spremnost na suradnju između klubova, ali se i obavezala da će tu suradnju proširiti i na polju kulture, sporta i privrede između grada Bitole te gradova Valpovo i Belišće.

Predsjednik LC Bitola Marjan Tanuševski i Predsjednik LC Našice Željko Crnković, izrazili su svoje neskriveno zadovoljstvo i sreću zbog ostvarene želje za bratimljenjem dvaju klubova. Nakon toga su i oni potpisali Povelju o bratimljenju koju su prije njih potpisali i Guverneri dva Distrikta. Razmjenom darova završen je službeni dio bratimljenja ova četiri Lions kluba.

Ceremonija, koju je vodio novoizabrani 2. Viceguverner D126 Mladen Kajganić, i proslava nastavljena je Svečanom humanitarnom večerom i druženjem pobratimskih klubova uz odličnu glazbu s gostima i sudionicima XXI. Konvencije te gostima iz LC Kabadaja iz Bitole još jednog kluba D132 Republike Makedonije.

Predsjednike i predstavnike bratimljenih klubova te predstavnike oba Distrikta ugostili su i gradonačelnik grada Našica, Krešimir Žagar te grada Valpova, Leon Žulj i uz dobrodošlicu izrazili želje za proširenjem suradnje između gradova Našica, Valpova, Belišća i Bitole.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 691 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu