MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Recimo ne aljkavosti i neprofesionalizmu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Članovi Foto kluba Valpovo često putuju, kolektivno, na različite destinacije, s kojih donose lijepe uspomene i još ljepše fotografije, nerijetko nagrađivane na različitim natječajima.

Izlet na obale Dunava, u okolicu Iloka rijedak je primjer lošeg iskustva pa ga zato i navodimo da bismo drugima uštedjeli novac i poštedjeli ih uvreda i poniženja.

Priča je u stvari jednostavna i nažalost nije usamljena. Posljedica je krivog poimanja što to turizam i ugostiteljstvo jest.

Dakle, prije odlaska na putovanje organizatori u Fotoklubu Valpovo, kod preporučenog su restorana putem interneta naručili jela prema ponuđenim izbornicima za 12 sati i 30 minuta određenog dana i nadali se potpunoj usluzi i opuštanju.

Međutim, ispostavilo se sasvim suprotno:

- Usluga je kasnila više od jednog sata od unaprijed dogovorena vremena, navode čelnici Fotokluba u žalbi koju su nakon povratka s traumatičnog izleta u Ilok i okolicu, uputili u nadležno Ministarstvo.

- Nije bilo usluženo sve ono što je dogovoreno prema narudžbi. Hrana je servirana redom od početka do kraja stola, a ne prema narudžbi za svaku osobu ili dvije osobe, prema narudžbi. Zbog dužine stola nije bilo moguće a ni pristojno uzimati hranu ispred drugoga. Normativi u našem primjeru su bili toliko oskudni da zapravo nitko, baš nitko, ni u takvoj raspodjeli, nije pristojno ručao. Jedva da se pojedinačno hrana, zbog male količine, stidljivo i uviđajno probala, jer nije bilo za sve. Tri osobe nisu ni probali hranu jer nisu dobili ono što su naručili. Ostale tri osobe su napustile zajednički stol jer nisu htjele čekati uslugu koja je trajala više od jednoga sata. Zapravo su svi ostali gladni i razočarani.

Izazvani takvom uslugom, spontano i kolektivno je došlo do masovnog protesta i javnog nezadovoljstva uslugom. Pozvali smo vlasnicu da nam pojasni zašto je došlo do takvog odstupanja od dogovorenog. Gospođa Kovčalija se branila demagoškim opravdanjima, (uz nasilni osmjeh susretljive domaćice), koja nemaju nikakvo uporište u ugostiteljskoj struci, ali ni u osnovama ugostiteljskog usluživanja, kao ni u profesionalnom ponašanju u kriznim situacijama odgovorne osobe prema gostima, koji su još i u pravu.

U konverzaciji i pojašnjavanju kako je sve napravljeno po dogovoru, kolektivno nas je potcijenila, i kao goste i kao ljude.

Foto klub je unatoč svemu u cijelosti podmirio račun. Na računu, nakon analize , nije ispisano, ni onaj asortiman jela kojim smo bili usluženi. Spomenimo i činjenicu da računi za piće, koji smo pojedinačno plaćali, nisu bili uručeni platiteljima.

Istini za volju bilo je podosta gostiju. Nisu ni drugi bolje prošli jer je bio premali broj konobara da bi sve to uslužio. Kuhinja, kao kapacitet i broj kuhara, evidentno je bio premalen za pravovremenu i kvalitetnu uslugu tog broja gostiju. No, to gosta nije briga, pogotovo što je narudžba bila unaprijed dogovorena i definirana.

Čak smo više od 20 minuta čekali naplatu računa. Konobar nije, unatoč višekratnom zvanju, dolazio. Sami smo tražili naplatu računa uputivši se do glavnog šanka.

Analizirajući naručeno vrijeme usluge (12:30) i vrijeme naplate računa (15:12) nije teško utvrditi da je „ceremonijal“ čekanja i jela, trajao oko 3 sata. Pravi luksuz potrošenog vremena nezadovoljnih gostiju. Bilo bi pohvalno da smo te sate proveli opušteno, zadovoljni u ambijentu i s dobrom uslugom.

U međuvremenu smo tražili Knjigu žalbi, nismo je dobili. To je naše potrošačko pravo koje nam je uskraćeno.

Sumarno se žalimo na:

  • duljinu čekanja usluge obzirom na dogovoreno vrijeme
  • odstupanja asortimana i normativa hrane od naručenog prema pisanim dogovorima
  • način posluživanja
  • način ophođenja vlasnice nakon reklamacije količine i sadržaja hrane
  • uskraćivanja Knjige žalbi
  • uskraćivanja računa za piće
  • iznos računa po stavkama u odnosu na naručeno
  • podcjenjivački odnos nas kao gostiju i kao osoba

 

Da bi priča na temu „kamo ide kontinentalni turizam“ bila potpuna slijedi i dodatak, kao šlag na sve već proživljeno. Nezadovoljni, isfrustrirani gosti odlaze na vidikovac Principovac. U ondašnjem restoranu njih dvadeset šestoro na uslugu čeka trideset minuta, a tada dolazi konobar, ali ne da bi ih uslužio, već da ih izvijesti da je njemu smjena prestala prije dva sata i dakako - ništa od pića…

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 359 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu