MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Priopćenje za javnost i demanti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Od Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Belišće dobili smo priopćenje potpisano od predsjednika GO, Marka Pavića, koje objavljujemo u cijelosti.

 

-Dana 16.listopada 2015. godine održana je sjednica Gradskoga vijeća grada Belišća, na kojoj je predsjednik kluba vijećnika Hrvatske demokratske zajednice Marko Pavić gradonačelniku postavio pitanje na aktualnom satu vezano za problematiku u mjestu Bocanjevci, koja je ujedno bila povod ranijoj najavi Mjesnog odbora da sazove zbor građana na koji je trebalo pozvati predstavnike nadležnih institucija i Grada u rješavanju problema. Na to je gradonačelnik reagirao na način da je osporavao nadležnost Mjesnog odbora vezano za sazivanje zborova građana, a što se i moglo očekivati od njega jer u zadnje vrijeme ignorira godišnje planove mjesnih odbora i zaobilazi jednoglasne odluke istoga.

Ističemo da u Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi piše u članku 57. „Mjesni odbor se osniva statutom jedinice lokalne samouprave kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana“, a u članku 63. „Vijeće mjesnog odbora, u skladu sa statutom, radi raspravljanja o potrebama i interesima građana te davanja prijedloga za rješavanje pitanja od mjesnog značaja, može sazivati mjesne zborove građana“. Sve navedeno se nalazi i u Statutu grada Belišća. Ovakva reakcija gradonačelnika je dokaz da ne poštuje načelo supsidijarnosti, ne poštuje Statut grada Belišća i da su odluke o zajedničkim pitanjima građana grada Belišća i prigradskih naselja rezultat stihijske i neplanske brige o Gradu. Gradonačelnik uporno prikazuje ulaganja u prošle dvije i po godine njegva mandata, a naše pitanje i medijski istupi su se odnosili na troškove održavanja prema usvojenim planovima Mjenih odbora za tekuću 2015. godinu, a za što nismo dobili konkretan odgovor.

Ponukan time što gradonačelnik Belišća zaobilazi odluke Mjesnih odbora, predsjednik Kluba vijećnika Hrvatske demokratske zajednice Marko Pavić je ironično i u ljutnji konstatirao kako je gradonačelniku bolje da pokrene postupak ukidanja mjesnih odbora i onda da bude i formalno jedini koji odlučuje o prioritetima građana grada Belišća. Gradonačelnik je ironičnu primjedbu u tome trenutku na naše opće zaprepaštenje objeručke prihvatio i najozbiljnije shvatio. Napominjemo da se radilo o ironičnoj primjedbi, a ne o inicijativi o ukidanju Mjesnih odbora kako je to gradonačelnik shvatio i u manipulatorskom stilu prezentirao pred Gradskim vijećem i prisutnim predstavnicima medija, kao što to i radi u zadnje dvije godine vezano za gradske financije i prekomjerno zaduživanje grada Belišća. Hrvatska demokratska zajednica u svom djelovanju poštuje načelo supsidijarnosti u donošenju odluka na lokalnoj razini, a ponajviše što želimo da se iste donose uvažavanjem neposredne volje građana, a ne samovoljom jedne osobe ili političke opcije, navodi se u priopćenju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 912 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu