MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Provedena vježba „Bizovac 2013.“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Jučer je na prostoru bivše ciglane i obližnjeg jezera od 10 do 12,30 sati održana velika terenska vježba pod nazivom „Bizovac 2013.“

Prema unaprijed zamišljenom scenariju u industrijskoj zoni Bizovac došlo je do eksplozije acetilena prilikom čega su lakše, teže i smrtno stradali radnici. Uslijed siline eksplozije spremnici s opasnim tvarima završili su u obližnjem jezeru. Dio tvari dospio je u okolnu atmosferu i izazvao zdravstvene tegobe ljudima koji su se zatekli u blizini.

Nakon primljene informacije o nesretnom događaju putem centra 112 župan Vladimir Šišljagić izvijestio je općinskog načelnika Srećka Vukovića koji je na mjesto nesreće odmah pozvao sve članove općinskog stožera za zaštitu i spašavanje. Utvrdivši da će lokalnom vatrogasnom društvu trebati dodatne snage načelnik je pozvao i druge interventne, i za ovakve slučajeve nadležne službe. U velikoj vježbi Državne uprave za zaštitu i spašavanje sudjelovali su Policijska uprava Osječko-baranjska, Javna vatrogasna profesionalna postrojba Osijek, Zavod za hitnu medicinu OBŽ, Dobrovoljno vatrogasno društvo Bizovac, Vatrogasna zajednica Općine Bizovac, Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Osijek. Pomoć prilikom realizacije vježbe pružili su i članovi bizovačkog ribolovnog društva „Bandar“ i Eko-grupe. Cilj vježbe bio je prikaz usklađenog djelovanja svih sudionika sustava zaštite i spašavanja u uvjetima velike nesreće.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 828 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu