MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ugovorena projektna dokumentacija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/NARD Nakon provedenog postupka  nabave, gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj i direktor Bas d.o.o. Srđan Basrak,dipl,ing.arh. potpisali  su ugovor za izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju društvenog doma u Nardu.

 

Vrijednost ugovorene projektne dokumentacije iznosi 78.750,00 kuna.  Rok za izradu projektne dokumentacije je 30 dana. Vrijeme potrebno za ishođenje  propisanih dozvola nije uračunato u rok  izrade projektne dokumentacije.

Planiranom rekonstrukcijom prije svega želi se očuvati postojeća sagrađena struktura te se veći dio odnosi na obnovu postojeće zgrade koja bi uključivala zamjenu dotrajalih građevinskih konstrukcija cijelog krovišta, dijela pregradnih i nosivih zidova, te svih završnih obloga. Planiranom rekonstrukcijom poboljšalo bi se ispunjavanje narušenih temeljnih zahtjeva za građevinu poput mehaničke otpornosti i stabilnosti, sigurnosti u slučaju požara, higijene, zdravlja, okoliša, sigurnosti i pristupačnosti tijekom uporabe, te temeljnog zahtjeva gospodarenja energijom i očuvanja topline na način da bi se ugradnjom novih izolacijskih slojeva i materijala smanjile energetske potrebe i pojačala toplinska zaštita - navodi u projektu arhitekt Basrak.

- Iako se planirana rekonstrukcija većim dijelom odnosi na poboljšanje temeljnih zahtjeva, njezin cilj svakako bi bio i ispunjavanje osnovnih funkcionalnih potreba zgrade. Dobrovoljno vatrogasno društvo te poslovni prostori u kojima je smještena trgovina i telefonska centrala, u tom smislu bi se djelomice poboljšali radi povećanja ugodnosti i sigurnosti u korištenju, dok bi se društvene prostorije dogradile kako bi se zadovoljile prostorne potrebe, ali i ispunili neki od osnovnih uvjeta poput pristupačnosti osoba s teškoćama u kretanju. Iz navedenih razloga dogradile bi se i nove sanitarije, garderobe, te prostorije udruga, dok bi se postojeća polivalentna dvorana s kuhinjom i pratećim prostorijama rekonstruirala i prilagodila novim zahtjevima uglavnom unutar postojećih gabarita, pojasnio je arhitekt u projektu koji su dobili na uvid i valpovački gradski vijećnici.

Prema procjeni troškova gradnje oni bi iznosili oko 900.000 kuna, dok će se s građevinsko obrtničkim radovima koji će iznositi oko milijun kuna, elektroinstalacijama od oko 200.000 kuna i vodovodom i kanalizacijom od 50.000 kuna, ukupni troškovi popeti na 1.250.000 kuna.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 468 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu