MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Nastavak aktivnosti na uspostavi Urbane aglomeracije Osijek

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/OSIJEK Nakon što je početkom proteklog mjeseca osnovano Partnersko vijeće Urbane aglomeracije Osijek za razdoblje od 2016. do 2020. godine, tijekom jučerašnjeg dana u prostoru Gradske četvrti u Osijeku održana je i druga sjednica Partnerskog vijeća kao nastavak daljnjih aktivnosti na uspostavljanju Urbane aglomeracije Osijek, međusobne suradnje te zajedničkom apliciranju na fondove EU.

 

Sjednicom Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije Osijek, koje broji ukupno 39 članova iz redova jedinica lokalne i regionalne samouprave, regionalnih koordinatora, javnih tijela, obrazovnog sektora, gospodarskih i socijalnih partnera, gospodarske i obrtničke komore, poslovnih udruženja te organizacija civilnog društva, predsjedavao je gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj.

Glavna točka dnevnog reda sjednice bila je izrada Strategije razvoja urbane aglomeracije Osijek te analiza aktivnosti koje je potrebno provesti prije usvajanja iste. Radi se o temeljnom strateškom dokumentu čija izrada je preduvjet i prethodi apliciranju za povlačenje sredstava iz EU fondova. Temeljem potpisanog Sporazuma o međusobnoj suradnji o izradi i provedbi Strategije urbanog područja izabrat će se najbolji projekti za nominaciju koji su u visokoj fazi pripremljenosti i koji će trajno podići kvalitetu života ljudi na našem području.

Kroz EU program pod nazivom Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja – ITU za sedam urbanih aglomeracija na području Republike Hrvatske osigurano je ukupno 345 milijuna eura namijenjenih održivom razvoju urbanih područja.

Urbana aglomeracija Osijek obuhvaća područje od tri grada – Osijek, Valpovo i Belišće, te još 16 općina s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Za našu aglomeraciju osiguran je iznos od ukupno 44,1 milijun eura za projekte iz sektora poslovne infrastrukture, toplinarstva, kulturne baštine u funkciji turizma, socijalne i zdravstvene usluge, urbanog prometa, te aktivnosti za mlade nezaposlene.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 657 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu