MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završetak projekta „Puzzle“ Lokalnog volonterskog centra Zvono

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga Zvono – Lokalni volonterski centar Zvono od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. provodi projekt pod nazivom „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Partneri na projektu su OŠ Šećerana, OŠ Belišće, Vatrogasna zajednica grada Belišća, Grad Belišće te Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Opći cilj projekta „Puzzle“ bio je stvaranje poticajnog okruženja za poboljšanje kvalitete života obitelji slabijeg imovniskog statusa, stanovnika ruralnih područja te smanjenje socijalne iskuljučenosti i razlika u društvu kroz promoviranje i razvoj volonterstva.

Tijekom projekta osnovana su tri volonterska kluba na području OŠ Šećerana – u Šećerani, Baranjskom Petrovom Selu i Branjinom Vrhu. Kroz radionice za učenike, 135 učenika upoznalo se s pojmom volonterstva, a oko 40 učenika je sudjelovalo u tri provedene volonterske akcije za dobrobit zajednice.

Kroz projekt „Puzzle“ provodile su se brojne radioncie i edukacije tijekom kojih je s volonterstvom upoznato oko 100 građana, a 35 građana, volontera i organizatora volontiranja imalo se priliku bolje upoznati sa važnosti i značenjem Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Volonteri LVC-a Zvono i članovi DVD-a Belišće uključili su se u organizaciju 6 manifestacija na području cijele Osječko – baranjske županije, a velik su doprinos dali i manofestaciji „Hrvatska volontira“ tijekom koje su odradili 600 volonterskih sati.

Osim uključivanja u velike volonterske akcije, organizacije manifestacija, edukacija i radionica, volonteri LVC-a Zvono uključili su se u provedbu aktivnosti pružanja pomoći u učenju učenicima osnovnih škola te su svojim angažmanom pomogli u učenju 16 učenika iz OŠ Belišće i OŠ Šečerana. Volonteri su svojim radom i s učenicima odradili oko 130 volonterskih sati.

Lokalni volonterski centar posebno je ponosan na dodjelu prve volonterske nagrade grada Belišća koja je dodijeljena u prosincu 2015., a koju su osvojili DV Maslačak Belišće i volonter Hrvoje Sekulić za svoj doprinos kvaliteti rada dječjeg vrtića.

Nadamo se da će i sljedeći projekti biti ovako uspješni i pozivamo sve one koji još uvijek nisu volonteri, a žele to postati da se uključe u volonterske aktivnosti koje organiziramo.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 986 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!