MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

NAKON TRAGEDIJE: Općina i susjedi obnavljaju kuću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PETRIJEVCI Dok se majka i dječaci oporavljaju u bolnicama, dobročinitelji se brinu za obnovu izgorjele kuće.

Nitko od stanovnika Općine Petrijevci zasigurno još dugo neće zaboraviti tragični 13. studenoga ove godine, kada je u Strossmayerovoj ulici u njihovu mjestu u obiteljskoj kući obitelji Vranić buknuo požar, u kojem su, uz ogromnu materijalnu štetu na kući, teško stradali majka i dva sina, u dobi od sedam i četiri godine.

Još na liječenju

Sve do danas nitko od njih još uvijek se nije vratio s bolničkog liječenja: djeca iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, a majka iz KBC-a Osijek. Svi su oni zbog težine ozljeda, odnosno opeklina, podvrgnuti stalnim i zahtjevnim operacijama, ne bi li im se što je moguće prije u najvećoj mogućoj mjeri nadomjestilo izgorjelo tkivo i ne bi li se što prije vratili u normalan život. No, dok očajni otac s još jednim, petogodišnjim, sinom privremeno živi u Valpovu i čeka oporavak i povratak svojih najdražih, brigu o obnovi njihova doma od prvog su dana preuzeli njihovi sumještani, predvođeni načelnikom Općine Petrijevci Ivom Zelićem.

Odmah nakon tragedije načelnik je najavio kako će Općina na sve načine pomoći da se do povratka majke i djece iz bolnice kuća mora obnoviti i pripremiti za normalan život. To svoje obećanje ne samo što je ispunio nego su mu se u tom njegovu prije svega ljudskom pothvatu, u kojem je Općina Petrijevci financirala sav potreban materijal za obnovu, pridružili i mnogi poznati i nepoznati dobročinitelji iz Petrijevaca i okolice, koji se, svatko na svoj način - odrađivanjem različitih građevinskih radova ili pak donacijom namještaja i kućanskih uređaja, žele priključiti akciji za pomoć trenutačno najpotrebitijoj obitelji u Valpovštini.

Novo grijanje

Osim što je uz pomoć susjeda već prvih dana nakon požara sve u prizemlju kuće očišćeno i pripremljeno za sanaciju, majstori su, jedan po jedan, počeli dolaziti i besplatno odrađivati obnovu. Obnovljena im je električna i vodovodna instalacija, zidovi i dobar dio podova te stolarija, dobit će novu kuhinju i sanitarni čvor s kupaonicom, a načelnik Zelić kaže da bi radovi na obnovi kuće do Božića već bili gotovi da se Općina nije odlučila na sasvim drukčiju varijantu grijanja kuće od sadašnje.

- Odlučili smo se na postavljanje centralnog grijanja s radijatorima te peći za loženje koja će se nalaziti u podrumu kuće kako bi djeca ubuduće bila pošteđena eventualnih novih trauma kada je u pitanju loženje i grijanje kuće. U toj ideji uvelike su nam pomogle i valpovačke tvrtke Dvorac d.o.o. i Urbanizam d.o.o., gdje je zaposlen otac obitelji Vranić, a uz pomoć kojih bi uskoro trebalo početi postavljanje instalacija i radijatora, vrijedno oko 20.000 kuna, što one financiraju i odrađuju i što će se, vjerujem, završiti do kraja ove godine - najavljuje načelnik Zelić.

U petrijevačkoj općini kažu da su osobito ponosni i zahvalni svim svojim stanovnicima koji su i sada pokazali veliko srce i pomogli ljudima u potrebi, ali i svima drugima kojima su nesreća i tragedija obitelji Vranić bile poticaj da joj različitim oblicima pomoći, u obnovi kuće i troškovima liječenja, vrate vjeru u bolju budućnost, koju ova obitelj itekako zaslužuje.

Pomogao Caritas, škola, Lionsi...

Uz Općinu Petrijevci, koja nije postavila limit u vezi s troškovima obnove obiteljske kuće Vranićevih i koja je do danas izdvojila 20-ak tisuća kuna za građevinski materijal, veliko srce pokazao je i Caritas Župe Petrijevci. On je uz pomoć mještana prikupio više od 31.000 kuna, Lions club Valpovo-Belišće je na humanitarnom koncertu prikupio i darovao više od 23.000 kuna, a Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije darovat će namještaj vrijedan do 10.000 kuna. U petrijevačkoj osnovnoj školi prikupilo se više od 10.000 kuna, a tvrtke Mir-mont, Euro-color i druge samo su neke od tvrtki koje su darovale i postavile keramičke pločice, oličile i uredile zidove, instalacije, stolariju i ostalo.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 2464 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It