MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Prozor u novi svijet

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Posjetom korisnicima programa Dnevni boravak za starije osobe, direktor tvrtke Dvorac d.o.o. Mate Pušić, i gradonačelnik Valpova Leon Žulj, kao predsjednik Skupštine te tvrtke, završili su jednu lijepu priču započetu prošle godine.

 

Tijekom druženja u Dnevnom boravku prošle godine, korisnici su započeli raspravu o nepresušnoj temi – pitkoj vodi u Valpovu. Neki zadovoljni, neki ne, razvili su raspravu, koju je zaključila njihova voditeljica Vanesa Petrović prijedlogom da posjete Jarčevac – Tvornicu pitke vode i da se tamo, uz pomoć domaćina, uvjere u kvalitetu vode i razgledaju proizvodne pogone.

Prijedlog su prihvatili, a direktor tvrtke Dvorac, u čijoj je nadležnosti proizvodnja pitke vode, zahvalan sugrađanima treće životne dobi na pokazanom zanimanju za tu problematiku, obećao im je darovati nešto u znak zahvalnosti. To nešto dobilo je i oblik – prijenosno računalo, koje su upravo danas donijeli gosti koji su se i osobno željeli uvjeriti u to kako provode vrijeme u Dnevnom boravku.

-Kroz dnevni boravak tijekom godine prođe pedesetak stalnih ili povremenih korisnika, a organiziramo različite aktivnosti u skladu s interesima polaznika, predstavila je Vanesa Petrović.

Stoga će ovo darovano prijenosno računalo polaznicima biti dodatni motiv za dolazak na druženja, jer smo već pronašli volontere koji će polaznike i korisnike podučiti u korištenju računala i tako im stvoriti dodatne mogućnosti u aktivnostima. Veselju nije bilo kraja, zahvale su prštale, ali i darovi gostima. Današnje je druženje nastavljeno u ugodnom druženju, a tema je opet bila – kvaliteta vode.

-Voda je izvrsna, ali ima puno salitre, netko je primijetio.

-To što vi nazivate salitrom, sadržaj je magnezija i kalcija, pojasnio je Mate Pušić, i u procesu proizvodnje u vodi smo ga ostavili upravo onoliko koliko zdravstvene službe zakonom nalažu. Vodeći računa o zdravlju građana, ali i o njihovim primjedbama, nastavljamo osuvremenjivati proces proizvodnje pitke vode utoliko da ćemo zadržati količine koje su naložene zakonom, ali ćemo postupkom osmoze promijeniti oblik tih sadržaja, pa će tragovi na čašama i instalacijama biti bitno smanjeni, obećao je.

Gradonačelnik Žulj i direktor Dvorca Pušić, zainteresiranim su sugrađanima najavili nove projekte na rekonstrukciji opskrbe vodom i odvodnje te ulaganja u dalju modernizaciju sustava za proizvodnju pitke vode, a druženje je završeno - šahovskim dvobojem, vrsnih šahista…

Pokazalo se da se program Dnevnog boravka svakodnevno unapređuje i prilagođava potrebama korisnika – zato, svi koji su starije životne dobi, a željeli bi naučiti koristiti računalo – ne čekajte, prilika je tu!

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 960 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu