MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO: Završene pripreme za odlazak učenika i nastavnika u Sevillu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 VALPOVO Od 11. – 24. veljače 32 učenika zanimanja CNC-operater i elektrotehničar, 5 nastavnika, pedagoginja i i ravnateljica škole odlaze u Španjolsku na provedbu projekta EU Erasmus K1.

Projekt pod nazivom  Novim tehnologijama na tržište rada podrazumijev  stručno usavršavanje učenika i nastavnika  u trening-centru u Sevilli. U proteklih mjesec dana učenici i nastavnici, pod vodstvom prof. Krunoslava Vukelića, odradili su intenzivne pripreme.

Pripreme su podrazumijevale sveobuhvatne aktivnosti propisane programom, a to su: jezične, povijesne, kulturološke, pedagoške, stručne i programske. Održano je niz sastanaka i  intervjua učenika s našim partnerima iz Seville te roditeljski sastanak. Svi  su učenici vrlo odgovorno pristupili pripremama  koje su se održavale tijekom tjedna i subotama. Pri tome su pokazali izuzetnu motiviranost te su značajno unaprijedili govorenje engleskog jezika.Pripremali su PowerPoint prezentacije sa sadržajima koji će im značajno pomoći u savladavanju svih obveza pri boravku u Sevilli. Tijekom provedbe pripremnih aktivnosti od velikog je značaja suradnja škole i roditelja koji su nam dali veliku podršku i prepoznali vrijednost otvaranja škole ka suvremenijem pristupu edukacije učenika i usvajanju znanja i vještina.

Osim samog doživljaja vožnje avionom, upoznavanje nove zemlje, druženja s vršnjacima iz drugih europskih zemalja, roditelji posebno cijene što će učenici steći reference EuroPass-a kojima će biti konkurentniji na tržištu rada. S ciljem definiranja svih potrebnih pravila i uputa danas će se održati zadnji roditeljski sastanak.

Ovaj vrijedan projekt su prepoznali i podržali naši partneri, tvrtka TEO d.o.o i HF d.o.o koji su učenicima donirali majice, radna odijela, obuću i zaštitne naočale. Ravnateljica škole i ovom prilikom izražava zahvalnost direktorima spomenutih tvrtki Zoranu Uranjeku i Branku Vukobratoviću za ovu vrijednu donaciju. Srednja škola Valpovo je prepoznala priliku da, tijekom boravka u Španjolskoj, ujedno promovira naš grad Valpovo, našu Županiju kao i Hrvatsku u cjelini. Stoga je već ostvarila uspješnu suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicomTurističkom zajednicom grada Valpova te Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1177 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It