MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Goran Maričić novi je predsjednik belišćanskih planinara

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE U petak 2. veljače 2018.g. u prostorijama Doma umirovljenika u Belišću je održana godišnja redovita i izborna skupština planinara Belišća.

Na skupštinu se odazvalo više od 100 sudionika - planinara i gostiju. Skupštini je nazočio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i predsjednik Zajednice sportskih udruga Milan Zamaklar. Kao gosti bili su planinari iz Osijeka, Đakova, Našica, Orahovice, Kutjeva, Đurđenovca, te PD „Kis“ iz Kiseljaka i  PD „Visočica“ iz BIH, te predsjednik udruge Slavonski Planinari – Otmar Tosenberger.  Pozdravnu riječ  i riječ dobrodošlice je uputio predsjednik  Društva Zdenko Kovač, te otvorio službeni dio skupštine. Nastavak rada skupštine je preuzelo radno predsjedništvo, koje je vodio Mirko Bošnjak. Izvješće o radu za 2017.g. je pročitala tajnica Nada Donković, financijsko izvješće –blagajnica Jasminka Knežević, izvješće  Nadzornog odbora – Mila Andrić, a  izvješće Suda časti – Dragutin Pritišanac. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

U 2017.g. registrirano je 107 članova ( 37 seniora, 58 umirovljenika i 12 mladeži ).  Na organizirane izlete odazivala se mladež i djeca koji nisu registrirani članovi Društva ( izviđači, učenici srednje škole organizirani u Sekciji mladih koju vodi naš član Zoran Marković i djeca članovi obitelji planinara ).  Prema planu odrađeno je 55 izleta. Najbrojniji je bio skup na stazi BPPP -250 sudionika, Papučki jaglaci 100 i Martinje u Kutjevu 50. Naši članovi su postigli značajne rezultate u samostalnim akcijama ili na izletima u drugim društvima.

Zoran Marković je tako penjao vrhove na Prokletiji, Karavankama, u Švicarskoj i odradio zimske uspone na nekim našim i planinama BIH.

Ana Soldo i Petar Dučić su bili sudionici Anapurna trekinga  na Himalajy i ispenjali visinu 4130 m do baznog logora.

Slobodan Soldo, kao predstavnik firme DS Smith je sudjelovao na Maratonu u Briselu i bio pobjednik. Također Slobodan Soldo i Darko Đakovac odradili su više ferata i penjačkih pothvata kod nas i izvan Hrvatske.

Mladi penjači koje vodi Luka Soldo redovito vježbaju na umjetnoj stijeni, a na najtežim penjačkim smjerovima su postigli visoke ocjene do 7 a.  Najuspješniji su bili Tomislav Petriševac i Domagoj Pavin.

Dragan Cvenić, Jasminka Knežević i Nada Donković su i ove godine pješačili više od 50 km u jednom danu od Valpova do Đakova.

Na pohodu Slavonskim planinama u 2017.g. Nada Donković je primila „Spomen plaketu pohoda“, jer je u pet pohoda prehodala svih pet slavonskih planina, svaku u dva dana. Najstarija aktivna članica je Nadežda Slačanac s 12 izleta. Najstariji aktivni član je Branko Slačanac s 13 izleta, a najmlađi je Lovro  Maričić .

Najviše izleta je vodio kao vodič Zdenko Kovač njih 18.

Društvo je u 2017.g. zajedno s izletima ostvarilo više od 90 aktivnosti. Održano je i 48 redovitih sastanaka četvrtkom i 7 sjednica Izvršnog odbora.  Organizirana je i Opća planinarska škola, a trajala je od 23. veljače do 7. svibnja. Voditelj škole je bio predsjednik Zdenko Kovač i jedan od predavača, a predavači još bili: Slobodan Soldo, Mila  Andrić,  Zoran Marković, Josip Diklić, Darija Galinac, Vlasta Novosel, Đorđe Balić i Otmar Tosenberger. Školu je uspješno završilo 26 članova, pa uz 16 članova koji su 1996.g. istu završili ukupno 42 članova ima završenu Opću planinarsku školu.  Ivan Stifter je nakon Opće planinarske škole nastavio usavršavanje u školi za vodiče i uskoro će ju završiti. Sudjelovali smo u akcijama u gradu Belišću /Hodajmo zajedno, Volim Belišće, ali čisto, Biciklijada i dr./.  Društvo se odazivalo na organizirane pohode HPS-a, udruge Slavonski planinari i drugih planinarskih društava.  Planinarilo se na Slavonskim planinama, Međimurskim bregima,  planinama Hrvatskog Zagorja, Gorskog Kotara, Istrom, Velebitom,  u Bugarskoj, BIH,  Sloveniji, Crnoj Gori i u području Tirola Dolomiti u Italiji-tzv. Raju za planinare.

Možda je manje poznat podatak iz povijesti ovog Društva, a iznio ga je jedan od osnivača Društva Slobodan Soldo, da su naši članovi ispenjali više od 80 vrhova iznad 4000 m. On kao pojedinac ispenjao je 60.

Na našim pohodima svaki pojedinac je pronašao svoju stazu. Najvažnije je, da su sve staze ostavile neizbrisiv dojam i da nije bilo nezgoda i ozljeda.

Na skupštini su usvojene i Izmjene i dopune Statuta Društva. Radi još boljeg rada povećan je broj članova Izvršnog odbora sa 7 na 9 članova. Uz predsjednika je predviđena je i funkcija dopredsjednika. Također je predviđena odredba o osnivanju odsjeka i sekcija u Društvu.

Jednoglasno su izabrani novi članovi rukovodstva, a to su:

Predsjednik- Goran Maričić, dopredsjednik – Zoran Marković, tajnica – Nada Donković, blagajnica- Jasminka Knežević, članovi Izvršnog odbora – Zdenko Kovač, Slobodan Soldo, Suzana Vidaković, Franjo Šmit i Ivan Stifter.

Članovi Nadzornog odbora: Mila Andrić, Ivan Komaromi i Dragan Cvenić

Sud časti: Matilda Koški, Sanja Gregić i Katica Čorba

Novoizabrani predsjednik Goran Maričić se u ime svih izabranih zahvalio svom prethodniku Zdenku Kovaču na uspjesima u dvostrukom mandatu.

Usvojen je plan rada i financijski plan za 2018.g.

Nakon pozdravne riječi gostiju i obraćanja predsjednika Gradskog vijeća grada Belišća Daria Fletka, koji su uputili riječi pohvale za rad Društva, prikazana je projekcija najljepših izleta koju je pripremio Goran Maričić. Riječi Daria Fletka, koji je zaključio da smo najaktivnije društvo u gradu Belišću su nas se dojmile i nastojat ćemo i dalje ustrajno raditi.

 Uslijedila je večera, druženje i planinarska veselica. I ovaj put naše vrijedne članice su priredile više od 30 vrsta izvrsnih kolača. Već nekoliko godina s kolačima se nalazimo na vrhu ljestvice - među planinarskim društvima - prema izjavama mnogih planinara. 

  

 

 

                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 606 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!