MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Vaše je mišljenje važno: Ukinuti ili ne mjesne odbore?

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nadležna tijela Grada Valpova, u skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama pokrenula su postupak  Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću oko promjene nekih odredbi Statuta Grada Valpova.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnosti tijela jedinice lokalne samouprave provode preko internetske stranice, objavom nacrta općeg akta odnosno drugog dokumenta, s obrazloženjem razloga i ciljeva koji se žele postići donošenjem propisa, akta ili drugog dokumenta te pozivom javnosti da dostavi svoje prijedloge i mišljenja.

U ovom slučaju, savjetovanje sa zainteresiranom javnošću se provodi radi ukidanja mjesnih odbora na području Grada Valpova.

Naime, svi vijećnici Gradskoga vijeća podnijeli su 16. ožujka ove godine prijedlog za ukidanje Vijeća mjesnih odbora na području Grada Valpova, a Odbor za Statut i Poslovnik donijeli su Mišljenje kojim podupiru raspravu o toj temi na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Prijedlog za promjenu Statuta vijećnici obrazlažu činjenicom da je zainteresiranost građana za rad i sudjelovanje u radu vijeća mjesnih odbora slaba, da provođenje izbora za vijeća mjesnih odbora iziskuje značajne troškove (cca 80.000,00 kuna), a izlaznost birača je vrlo mala, te da je samostalnost u radu nedostatna.

Temeljem prethodno nabrojanih razloga predlagatelji pokretanja postupak izmjene Statuta Grada Valpova, smatraju da se isti ili veći rezultati mogu polučiti uz znatno manje troškove izravnim obraćanjem naših sugrađana Upravnim tijelima Grada Valpova, vijećnicima Gradskog vijeća Grada Valpova i gradonačelniku u rješavanju lokalnih poslova, koji su od neposrednog utjecaja na njihov život i rad.

Na linku http://valpovo.hr/2018/04/12/javno-savjetovanje-za-izmjenu-statuta-grada-valpova/ možete službeno izreći svoje primjedbe i mišljenja o tome prijedlogu, a želite li sudjelovati u neslužbenom iznošenju mišljenja, molim vas da sudjelujete u našoj anketi.

Razdoblje internetskog savjetovanja traje od 11. travnja 2018. do 11. svibnja 2018.

 

Treba li ukinuti mjesne odbore?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 518 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu