MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dobra suradnja na izgradnji boljih životnih uvjeta Roma

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Veljko Kajtazi, saborski zastupnik nacionalnih manjina boravio je danas u radnom posjetu gradonačelniku Dinko Buriću i članovima Romske zajednice u Bistrincima.

 

Na radnom sastanku sa svojim je suradnicima zahvalio gradonačelniku Buriću na vrlo dobroj suradnji u rješavanju životnih problema stanovnika Romskog naselja u Bistrincima, što je bila i najznačajnija tema razgovora.

Današnji se posjet nadovezuje na prethodni koji je bio u kolovozu prošle godine pa su se najprije analizirale tada preuzete obveze u stvaranju povoljnijih uvjeta za život u romskom naselju u Bistrincima.

Grad je osigurao proračunska sredstva u visini od 30.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za Društveni dom u Bistrincima, a na obostrano je zadovoljstvo zaključeno da su učinjene sve predradnje da se u cijelosti provede postupak legalizacije 49 stambenih objekata u Romskom naselju u Bistrincima.

Vezano za pokretanje postupka izgradnje Društvenog doma u Romskom naselju u Bistrinscima, grad će učiniti sve potrebno da se provede izrada projektne dokumentacije do kraja rujna ove godine kako bi Romska nacionalna manjina mogla iz različitih izvora osigurati sredstva za njegovu izgradnju.

Prema tvrdnjama zastupnika Kajtazija u narednoj će se godini osigurati novac za izgradnju temelja objekta površine 200 kvadratnih metara na parceli koju će za te namjene osigurati Grad Belišće.

Na današnjem je sastanku zaključeno da će se intenzivirati razgovori s Ministarstvom graditeljstva oko provođenja urbane regeneracije Romskog naselja u Bistrincima, a već na narednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Belišća će se pokrenuti postupak izmjene urbanističkog plana što će omogućiti nastavak poslova na izgradnji sustava odvodnje u Romskom naselju u Bistrincima.

Nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem, saborski zastupnik Veljko Kajtazi sa suradnicima posjetio je Romsku zajednicu u Bistrincima i s njima razgovarao i ostvarenju planova na unapređenju životnih uvjeta..

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1016 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It