MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

Učim, radim… više vrijedim…

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je javnosti predstavljen novi projekt Gradskog društva Crvenog križa Valpovo u kojem su Grad Valpovo i Centar za socijalnu skrb Valpovo partneri.

Projekt pod nazivom Učim, radim…više vrijedim… odobren je u okviru programa Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Riječ je o projektu koji je započeo 4. rujna, provodit će se tijekom naredna 24 mjeseca, a cilj mu je povećati mogućnosti za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba romske nacionalne manjine, mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osoba s invaliditetom i korisnika prava zajamčene minimalne naknade. Najmanje stotinu korisnika s područja Valpovštine steći će stručnu kvalifikaciju, socijalne vještine i radno iskustvo za izlazak na tržište rada ujedno smanjujući rizik od socijalne isključenosti i siromaštva.

Ana Brajnović, zamjenica gradonačelnika Valpova pozdravila je sudionike predstavljanja, iskazala zadovoljstvo što je osmišljen projekt koji će omogućiti prosperitet i pružiti novu životnu šansu pripadnicima ranjivih  skupina lokalne zajednice.

Zadovoljstvo predstavljenim projektima iskazala je i Sanja Habuda, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, posebno naglašavajući da je ovo i za Crveni križ važan iskorak u aktivnostima, jer sve što su do sada radili bilo je vezano je osiguravanje osnovnih životnih potreba potrebitima tako da je stjecanje kvalifikacija,  socijalnih vještina i radnog iskustva nova dimenzija djelovanja Crvenog križa.

Predstavljanju novog projekta vrijednog 1.441.555,68 kuna, kojeg je sa suradnicima osmislila projekt menadžerica Snježana Kovačević, a voditeljica mu je Sanela Buljan, prisustvovale su i Janja Oklopčić, voditeljica te Monika Antunović, socijalna mentorica Centra za socijalnu skrb Valpovo, koje su također izrazile zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, jer je to i za njih novo iskustvo u odnosu na svakodnevne aktivnosti.

Posebne su pohvale i zahvalnost inicijatorima projekta iskazali predstavnici romske zajednice, Damir Petrović iz Valpova, Mario Balog iz Bistrinaca te Branko Petrović kao predstavnik  romske zajednice Osječko-baranjske županije. Obećali su punu potporu provođenju projekta tako da su dogovorena dva javna skupa na kojem će se projekt predstaviti Romima i lobirati za njihovo uključivanje.

Aktivnost projekta počet će se provoditi u prosincu, a sastoji se od jačanja stručnih znanja sudionika kroz provedbu programa obrazovanja odraslih koji imaju individualiziran pristup polaznicima. 

Ponuđeni programi obrazovanja odraslih su:

  • Njegovatelj/ica
  • Kuhar/ica
  • Proizvođač/ica voća i povrća
  • CNC operater
  • Autolakirer
  • Tokar
  • Glodač

 Također će se osnaživati i razvijati socijalne vještine sudionika projekta provedbom radionica socijalnih vještina i pružanjem usluga mentorstva koje osiguravaju stjecanje radnog iskustva.

Radionice socijalnih vještina bit će podijeljene u pet tematskih cjelina koje će se provoditi dva puta mjesečno nakon što polaznici završe program obrazovanja. Kroz radionice će polaznici dobiti priliku za vježbanje asertivnosti, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, pisanje životopisa, planiranje traženja posla, analizu vlastitog načina reagiranja u sukobu i mirno rješavanje sukoba, nošenje sa stresom te planiranje radnih zadataka.

Nakon završenih programa obrazovanja korisnicima će biti omogućena konkretna radna praksa u skladu s odabranim zanimanjem koja će im pružiti radno iskustvo potrebno za zapošljavanje kod budućih poslodavaca.

Socijalna mentorica Centra za socijalnu skrb Valpovo bit će zadužena za razgovor s korisnikom o njegovim/njezinim potrebama i profesionalnim ciljevima, izrada individualnog plana razvoja i traženja posla te praćenje provedbe plana. Plan će sadržavati obvezu izrade životopisa, dinamiku traženja posla i način provedbe obveznih radnih zadataka.

Radni mentor Grada Valpova bit će odgovoran za dodjelu i praćenje rada za ciljnu skupinu nakon što je završen program obrazovanja. Radovima će se poticati praksa uzgoja povrća i voća te obrađivanje zemlje na jednom od zemljišta u vlasništvu Grada.

Mentor kuhar Gradskog društva Crvenog križa Valpovo bit će zadužen za stručno mentorstvo korisnicima koji će tako imati priliku učiti i prakticirati kuhanje. Mentor će korisnicima zadavati izradu zdravih jela koje mogu podnijeti niski kućni proračuni te će na taj način biti izrađena čitava lepeza recepata za korisnike.

U sklopu projekta, za stručnjake iz različitih sektora koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina provest će se kao jačanje kapaciteta stručnjaka u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanjem za nezaposlene pripadnike marginaliziranih skupina. Studijsko putovanje predstavnika triju partnerskih ustanova planira se posjetom The Irish National Organisation of the Unemployed i njihovim suradnicima u Dublinu, Irska.

U provođenje projekta bit će uključen i Prvi informativni portal Valpovština.info jer će se redovite mjesečne objave informiranja javnosti o aktivnostima projekta odvijati putem web portala: www.valpovstina.info te putem web stranice Crvenog križa Valpovo.

  

  

 

.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 604 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu