MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

Slatke obveze...

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Po hitnom postupku, danas su se vijećnici Gradskog vijeća Grada Valpova sastali radi donošenja jedne jedine odluke.

Naime, radi poštivanja procedure u postupku provođenja projekta „Parkovni biseri Slavonije“ Gradsko je vijeće trebalo donijeti odluku kojom se gradonačelniku odobrava izdavanje zadužnice u iznosu od milijun kuna u korist Grada Našica.

Naime, kako je vijećnicima obrazložio Oliver Vazdar, pročelnik Službe za financije i proračun, 20. srpnja 2018 g. između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje u ugovaranje programa i projekata Europske unije te Grada Našica potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. „Parkovni biseri Slavonije“. Kao partner na projektu sudjeluje i Grad Valpovo. 

-Cilj projekta je ojačati društveno-gospodarski razvoj Našica i Valpova kroz održivo korištenje parkova, razvoj specijalizirane ponude portfelja turističkih proizvoda ciljanih prema određenim tržišnim segmentima te veću uključenost lokalne zajednice, navodi se u obrazloženju.

Ostvarenjem navedenog cilja izravno se utiče na održivo korištenje prirodne baštine s ciljem doprinosa održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj razini. Također, ostvarenjem cilja stvoriti će se novi zajednički turistički proizvodi, ojačati turistička ponuda ovih područja, te osigurati bolje vrednovanje zaštićene kulturne baštine. Realizacijom projektnih aktivnosti, razvojem posjetiteljske infrastrukture i posjetiteljskih sadržaja,  uređenjem javnih površina poput igrališta, šetnica i pješačkih staza te uspostavom informativno-posjetiteljskog centra osigurati će se sustavi boljeg upravljanja posjetiteljima te povećanje privlačnosti turističke atrakcije.

Ukupni prihvatljivi troškovi prema spomenutom ugovoru iznose 20.677.893,21 kn, te se sukladno odredbama ugovora dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 16.542.314,56 kn što je 80%.

Sredstva koja Partneri Grad Našice i Grad Valpovo trebaju osigurati, prema spomenutom projektu iznose 4.135.578,65, od čega Grad Valpovo treba osigurati za provedbu 1.164.361,00 kn.

Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 1. kolovoza 2018. godine objavilo je poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Grad Našice se kao prijavitelj projekta javio na navedeni poziv, te je spomenuto ministarstvo dodijelilo bespovratna sredstva za financiranje vlastitog učešća u iznosu od 70%, odnosno 2.894.905,06 kn.

Gradu Valpovu su sukladno Odluci Ministarstva pripala sredstva od 815.052,70 kn.

Budući da je Grad Našice, kao nositelj projekta u obvezi dostaviti Ministarstvu jamstva za uredno izvršenje ugovornih obveza u obliku bjanko zadužnica, zahtjeva od Grada Valpova bjanko zadužnicu od 1 milijun kuna kao sredstvo osiguranja za novčana sredstva koja će mu proslijediti. Cijelim će se postupkom olakšati Gradu Valpovo sufinanciranje navedenog projekta, jer su njegove obveze svedene na nešto manje od 350.000 kuna.

Odluka je usvojena jednoglasno, a sjednici je prisustvovalo jedanaest vijećnika. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 440 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu