MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

MAJA VUJNOVAC: Anđeo na zemlji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Krajem listopada, tradicionalno, Osječko-baranjska županija prigodnom svečanošću i dodjeljivanjem Povelje humanosti, interes javnosti i lokalne zajednice usmjerava na osobe koje svojim djelovanjem nesebično pomažu drugima.

Sjajna je to prigoda da se oduži plemenitim ljudima koji svakodnevno pružaju maksimum u darivanju sebe potrebitima. Već smo navikli da se takva priznanja dodjeljuju vatrogascima, policajcima, darivateljima krvi i drugim osobama koji pokazuju iznimnu hrabrost u obavljanju svog posla ili nesebično daruju krv kako bi spasili druge.

No, ove je godine, među laureatima ovog javnog priznanja za humana djela i jedna žena, koja je „Povelju humanosti“ primila za skrb o djeci bez roditelja, napuštenoj i ugroženoj djeci.

Maja Vujnovac iz Valpova.

Za Povelju humanosti Osječko-baranjske županije predložio ju je Grad Valpovo. Prva rečenica njihova prijedloga je bila „ Maja Vujnovac udomiteljica tj. Anđeo na zemlji“. I tako je počela priča o ženi i obitelji koja je otvorena za ljubav i to upravo za one najranjivije, za djecu .

Maja Vujnovac ima svoje dvoje djece, sina od 25 godina i kćer od 13 godina. Udomili su sasvim malenu i bolesnu nepokretnu djevojčicu Sarah. Donijeti takvu odluku nije bilo ni lako, ni jednostavno,ali „mali Anđeo“, kako kaže Maja, ušao je u njihov dom i živote.

-Radeći posao socijalnog radnika upoznala sam teške obiteljske situacije, zastrašujuće neodgovorne roditelje te bezbroj djece koja pate zbog nedostatka roditeljske ljubavi, između ostaloga napisala je socijalna radnica u obrazloženju prijedloga za dodjelu priznanja Maji Vujnovac

-U takvom okrutnom obiteljskom okruženju, gdje jedino što roditelj pruža su psovke, uvrede, omalovažavanje, jedini je spas odlazak u udomiteljsku obitelj. Upravo ovo posljednje dogodilo se u slučaju gospođe Vujnovac, i udomljenja tek nekoliko mjeseci stare bebe.

-S puno hrabrosti Maja se odlučila prigrliti djevojčicu Sarah. Naravno da se život cijeloj obitelji Vujnovac promijenio. Bebu  Sarah trebalo je svakodnevno voditi kod doktora na razne liječničke preglede, zakazane vježbe kod fizijatra, nastavak vježbanja kod kuće s bebicom kako bi joj se barem neki dijelovi tijela osposobili za samostalno funkcioniranje. Zanemarena i bolesna beba  imala je nekontrolirane napade plača, vrištanja i ostalih teških situacija. Tijekom vremena udomiteljica Maja svojom je upornošću i ljubavlju prema udomljenoj kćeri, kako ju ona sada zove, uspjela zdravstvene poteškoće  malene djevojčice svesti na najmanje što se može. Premda je djevojčica i danas nepokretna i ne može komunicirati sa svojom okolinom, udomiteljica Maja kao i članovi njezine obitelji govore da ih Sarah prepoznaje, da na njih reagira očima, glasom i pokretima tijela i slično.

Koliko je velika ljubav i humanost utkana u ovu priču svjedoče i riječi udomiteljičine djece „Mama ne brini kada bi se tebi nešto dogodilo,  mi bismo se nastavili brinuti o našoj sestri“.

A Maja Vujnovac kaže, proslavili smo zajedno svih pet Sarinih rođendana i znam da joj je lijepo s nama, kao što je nama s njom, jer nas silno nadahnjuje ljubavlju i nježnošću. Ono što mi vidimo i osjećamo za nju, mnogi ne razumiju, pa baš zato kažem - otvorite svoje srce i udomite djecu kojoj je to najpotrebnije i shvatit će te.

Zbog izražene skrbi onima kojima je to najpotrebnije, župan Ivan Anušić, u ime Osječko-baranjske županije, dodijelio je Maji Vujnovac Povelju humanosti, kao izraz zahvalnosti za učinjena djela, ali i kao potvrdu  opredijeljenosti da ovakve i slične primjere promovira kao model djelovanja u lokalnoj zajednici koji će zavrijediti poštovanje svih sugrađana. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 944 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu