MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sve je spremno za Zelene staze Dunava i Drave

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas je u poslijepodnevnim satima održana 15. izvanredna sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na kojoj je većina tema bila vezana uz  projekt  Zelene staze Dunava i Drave, kojeg Belišće provodi u partnerstvu s Općinom Erdut.

-Ovaj je projekt do te faze da možemo pristupati javnoj nabavi, objavio je gradonačelnik Dinko Burić.

- Sada treba osigurati sredstva. Dio projekta koji se odnosi na Belišće, vrijedan je malo manje od 7,5 milijuna kuna, a predviđa četiri komponente: izgradnju hostela kod Kajak kluba Belišće, izgradnju nove šetnice na desnoj obali Drave od hostela do Odmorišta Drava u Bistrincima, dodatno uređenje kajakaškog  veslališta Matija Ljubek te uređenje samog Odmorišta Drava u Bistrincima, pojasnio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodajući da se u toj četvrtoj komponenti konačno planira postaviti ponton i vodenicu na tom odmorištu.

Za ovaj projekt, koji je vrijedan 7,5 milijuna kuna, Grad Belišće će se zadužiti za pet milijuna kuna, o čemu se raspravljalo na današnjem vijeću. Projekt je sufinanciran u 85-postotnom iznosu sredstvima EU, što znači da će Grad dobiti 6.300.000 kuna, no za provođenje projekta potrebno je imati osigurana sredstva.

-Nećemo podići kredit za svih 7,5 milijuna, jer imamo dovoljno vlastitih sredstava ukoliko povrat sredstva iz Europe bude jako kasnio. krećemo sada u postupak javne nabave, a projekt mora biti gotov do kraja 2019. godine. U dizanju kredita uvijek imamo uvjet da se povrat sredstava može vršiti bez naknade, nakon što stigne novac iz Europe što nekada zna trajati i do šest mjeseci. Radujemo se ovom projektu, to je sedmi projekt ove godine koji je odobren od strane Fondova EU. I dalje se vodimo tom spoznajom kako je Europska unija velika šansa za sve u Hrvatskoj, posebno za male općine i gradove, jer vlastitim sredstvima to sigurno ne bismo mogli odraditi, smatra gradonačelnik Burić.

Dodatna točna dnevnog reda ove izvanredne sjednice bila je izmjena i dopuna pravilnika o stipendiranju. Naime, do 12. studenoga je otvoren natječaj za sve studente s područja Belišća i prigradskih naselja. Želja je Grada Belišća, kako kaže gradonačelnik Burić, da baš svi studenti koji su redovno upisani na studij imaju pravo na stipendiju. Iznos će ovisiti, prije svega o prosjeku ocjena: 25 najboljih studenata će primati 1.100 kuna mjesečno, studenti kojima je prosjek iznad 3,0 imat će pravo na 700 kuna mjesečno, dok će svi ostali, s prosjekom 2,99 i manje dobivati 400 kuna mjesečno.

Do sada je Grad Belišće dodjeljivao oko 60 stipendija godišnje, ali na stipendiju nisu imali pravo studenti s prosjekom manjim od 3,0. To je sada promijenjeno, kao i dosadašnji uvjet da studenti koji su upisali 1. godinu studija, moraju imati prosjek srednjoškolskih ocjena najmanje 4,5.

-Ovim izmjenama želimo da svaki student koji redovno pohađa visoko učilište bude stipendist Grada Belišća, poručio je gradonačelnik Dinko Burić.

Nakon što se 12. studenoga zaključi natječaj za dodjelu stipendija, Grad Belišće će u roku od 15 dana objaviti listu prvenstva, a potpisivanje ugovora o stipendijama bi trebalo biti do kraja ovog mjeseca. Stipendisti će potom u 12. mjesecu dobiti stipendije za listopad, studeni i prosinac, a nakon toga mjesec za mjesec. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 897 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu