MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

     

Dodijeljene potpore Grada Valpova poljoprivrednicima za 2018. godinu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, temeljem provedenog postupka javnog poziva potpisao je krajem proteklog tjedna ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2018. godinu sa ukupno desetero poljoprivrednika sa područja grada Valpova.

Temeljem potpisanih ugovora dodijeljen je iznos bespovratnih potpora od ukupno 53.000,00 kn za prihvatljive troškove koji su nastali tijekom protekle godine. Većina dodijeljenih potpora odnosi se na potpore za razvoj ekološke poljoprivredne proizvodnje na području grada Valpova, zatim potpore za razvoj povrtlarstva u zatvorenim/zaštićenim prostorima, potpore poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda, te potpore za kontrolu plodnosti tla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Navedenim potporama male vrijednosti Grad Valpovo nastoji poticati razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora kroz povećanje i modernizaciju primarne proizvodnje, stvaranje povoljnijih uvjeta za početak bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, povećanje kvalitete i konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda, bolje iskorištenje resursa, te povećanje broja zaposlenih osoba kroz razvoj poljoprivrede sa svrhom zadržavanja stanovništva na ruralnom području kako bi se očuvanje njegove vrijednosti i iskoristile prednosti.

Za 2019. godinu u Proračunu Grada Valpova za potpore u poljoprivredi planiran je ukupan iznos od 500.000,00 kn. Stoga, ovim putem pozivamo sve poljoprivrednike s područja grada Valpova da se prijave na javni poziv za dodjelu potpora čija se objava očekuje početkom drugog kvartala. Poseban naglasak ove godine bit će stavljen na dodjelu potpora mladim poljoprivrednicima, istaknuo je gradonačelnik Šutalo.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 274 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu