MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

LADIMIREVAČKA UDRUGA MLADIH: Provedene brojne akcije u kojima je prikupljena velika humanitarna pomoć potrebitima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

LADIMIREVCI U nedjelju, 10.veljače, Ladimirevačka udruga mladih održala je godišnju izbornu skupštinu s početkom u 18:30h u prostorijama Nk "Slavonca" u Ladimirevcima.

Na skupštini se okupilo tridesetak članova društva i desetak gostiju koji su uveličali ovu godišnju skupštinu Ladimirevačke udruge mladih.

Skupštini su prisustovali gosti: Goran Ivanović (zamjenik župana OBŽ), Dejan Pisačić (predsjednik Gradskog vijeća), Igor Mihalj (DVD Ladimirevci), Franko Vranjković (NK Slavonac Ladimirevci), Antun Šestanj (UŠR Amur Ladimirevci), Zdenko Bešlić (Udruga Sv. Vinko Paulski) i Danijel Pleša (Hrvatski radio Valpovština).

Na skupštini je za novog predsjednika izabran Luka Šestanj, za dopredsjednika Adam Babok, za tajnika Filip Ivanović, a za likividatora izabran je Adam Parmačević. Skupštinu je vodio Luka Šestanj, a posebno se zahvalio dosadašnjem predsjedniku udruge Filipu Šovagoviću na njegovom radu i trudu u protekle dvije godine djelovanja udruge. Na skupštini je izneseno izvješće o radu i blagajničkom poslovanju u 2018. godini koja je bila vrlo uspješna za ovu udrugu mladih.

-U prošloj godini udruga je organizirala ili sudjelovala u više od dvadesetak događanja, humanitarnih akcija i imala je zapažen broj aktivnosti u mjestu, ali i u cijeloj lokalnoj zajednici, naglašeno je u izvješću.

Posebno je istaknuta organizacija humanitarnih akcija uoči Božića i Uskrsa od kojih je sav prikupljeni prihod doniran u humanitarne svrhe potrebitim mještanima i invalidima u Ladimirevcima, a one najmlađe udruga je darivala prigodnim božićnim i uskrsnim paketićima. Također, Ladimirevačka udruga mladih organizirala je humanitarnu akciju za Sanelu Bošnjak u kojoj se skupilo 11.450,00kn za kupnju kolica koja su joj neophodna za svakodnevni život. Osnovnoj školi Ladimirevci donirali su dvije tisuće kuna za nabavu novih lektira učenicima, a sudjelovali su i odvoženju i čišćenju crijepa s osnovne škole, koji je kasnije postavljen na župnu crkvu. U veljači prošle godine članovi se okupljaju kako bi očistili snijeg u centru mjesta, na autobusnim postajama, nogostupima i prilazima kućama gdje je snijeg bio neočišćen. Za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti tradicionalno organiziranu "Rafting - Zrnje" na popularnoj ladimirevačkoj plaži "Pijesak". U suradnji s DVD-om Ladimirevci organizirali su manifestaciju "11. Dani Ladimirevaca" od 6. do 8. srpnja 2018. Dani sela su organizirani na dosad neviđenoj razini, a poseban obol tome dalo je svjetsko nogometno prvenstvo zbog toga što je za "11. Dane Ladimirevaca" dva puta bilo organizirano gledanje utakmica Hrvatske na velikom platnu. U okviru tog događaja održana je fišijada, roštiljada i malonogometni turnir ladimirevačkih udruga i ulica. U suradnji s DVD-om Ladimirevci uoči 18. studenoga organiziraju prisjećanje i paljenje svijeća u spomen na žrtve grada heroja Vukovara na Trgu Fabijana Šovagovića. U prošloj godini Ladimirevačka udruga mladih sudjelovala je u još par događanja, a neka od njih su: "28. "Ladimirevački divani", " 2. Biciklijada" u organizaciji udruge BizBike, "Advent u Valpovu", a svim tim aktivnostima možemo dodati brojna druženja i sastanke. Izvješće o radu završeno je činjenicom da je u prošlih godinu dana Ladimirevačka udruga mladih humanitarno donirala više od 20.000,00 kn! Udruga se zahvalila na suradnji s ostalim udrugama u selu, mještanima koji podržavaju rad udruge, a posebno se zahvalila Gradu Valpovu i Osječko - baranjskoj županiji na suradnji. Na skupštini je iznesen plan i program rada za daljnje djelovanje udruge kao i financijski plan. Udruga planira ostvariti iste ove aktivnosti, događaje i druženja koje su i do sada organizirali, ali planiraju i ostvariti dva ili tri nova velika projekta za boljitak sela, mještana Ladimirevaca i cijele lokalne zajednice. Također, udruga planira ostvariti suradnju s ostalim udrugama u mjestu, a i s ostalim udrugama mladih u okolici za što su već ostvareni kontakti s drugim udrugama. Na kraju skupštine Luka Šestanj se najviše zahvalio upravo članovima Ladimirevačke udruge mladih bez kojih ni jedna humanitarna akcija, događaj i aktivnost ne bi bila moguća. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 481 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu