MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

Uskoro realizacija najavljenih investicija u Ladimirevcima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

LADIMIREVCI Prigradsko naselje Ladimirevci uskoro će postati veliko gradilište.

Samo godinu dana nakon susreta s mještanima, na kojem je obećao realizaciju velikih projekata, gradonačelnik Matko Šutalo najavljuje početak realizacije dviju velikih investicija u Ladimirevce.

-Kao jedna od najvažniji investicija, koju mještani čekaju skoro desetak godina, uskoro će biti realizirana izgradnja zgrade novog Društvenog doma u Ladimirevcima i zgrade novog vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci, najavljeno je danas iz Gradske uprave.

-Budući da je navedeni projekt izrazito zahtjevan u financijskom smislu, a vrijednost mu je više od 7 mil. kn, odlučeno je da se izvodi u etapama. Sukladno navedenom, nakon izrade cjelokupne projektno tehničke dokumentacije i ishođenja svih potrebnih dozvola, krajem proteklog mjeseca stručne službe Grada Valpova pokrenule su postupak javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci i manipulativnih površina.

Navedeni postupak javne nabave je u završnoj fazi, a nakon što odluka o odabiru najpovoljnijeg izvođača radova postane izvršna s izvođačem će biti upriličeno potpisivanje ugovora te utvrđen termin početka i završetka same investicije.

Projekt izgradnje vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci i manipulativnih površina obuhvaća izgradnju nove zgrade koja će u prizemlju sadržavati garaže za vatrogasna vozila te spremište za vatrogasnu opremu, a na katu će se nalaziti prostorije za održavanje raznih sastanaka i drugih aktivnosti vatrogasaca sa sanitarnim čvorom. Ukupna bruto površina zgrade iznosi 306,23 m2.

Procijenjena vrijednost projekta utvrđena je u ukupnom iznosu od 2.230.682,56 kn, dok će stvarna vrijednost radova biti poznata nakon potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova.

Nakon što se realizira prva faza ovoga projekta, odnosno izgradi zgrada vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci,  krenut će se i u realizaciju druge faze ove investicije, a to je izgradnja zgrade novog Društvenog doma, najavljeno je.

-Sa zadovoljstvom valja istaknuti činjenicu da se Osječko-baranjska županija obvezala sufinancirati realizaciju ove investicije s iznosom od 1.500.000,00 kn, navodi se također u priopćenju.

Uz navedenu investiciju, mještane Ladimirevaca zasigurno će obradovati i činjenica što će u narednim mjesecima krenuti i rekonstrukcija i prenamjena zgrade stare škole u Ladimirevcima u područni dječji vrtić koji će zadovoljiti potrebe za boravak 50-tero djece organizirano u dvije vrtićke skupine. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi nešto više od 6 mil. kn.

Trenutno je i za ovaj projekt pokrenut postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, što u konkretnom slučaju znači da se početak radova očekuje u travnju ove godine.

Najavljene investicije u Ladimirevcima uz projekte čija je realizacija u drugim mjestima dokaza su i potvrda rada i znanja sadašnje gradske vlasti, na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom, navodi se u priopćenju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 658 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu