MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA: Uskoro novi kriteriji za poticanje poljoprivredne proizvodnje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U prošloj godini održano je 13 redovnih i jedna svečana sjednica, koje su trajale ukupno 31 sat, navodi se, između ostaloga, u izvješću o izvršenju programa rada Gradskog vijeća, usvojenom na sinoć održanoj 22. sjednici.

U nastavku sjednice vijećnici su dosta pozornosti posvetili izvješću o ostvarivanju programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

U prvoj godini provođenja novih zakonskih odredbi usvojen je Program korištenja tih sredstava, uz zaključak da je u prošloj godini ostvareno 840. 506, 70 kuna, a utrošeno 307. 763,94 kuna.

Neutrošena sredstva prenesena su u ovu godinu i trošit će se namjenski za razvoj poljoprivrede, a dobar dio bit će usmjeren na poticanje poljoprivredne proizvodnje, o čemu će se detaljnije raspravljati na Vijeću uskoro, pri utvrđivanju novih kriterija za poticanje poljoprivredne proizvodnje. Učinit će se sve da novac bude dostupniji većem broju poljoprivrednih proizvođača.

Poštujući zakonske odredbe i zadane rokove, Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova u suradnji s trgovačkim društvom Urbanizam d.o.o. za komunalne djelatnosti i graditeljstvo izradilo je i na usvajanje vijećnicima dalo Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2022. godine na području Grada Valpova, koje je također usvojeno.

Vijećnici su usvojili i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Harkanovci za provedbu ulaganja u mjesni Društveni i vatrogasni dom.

Naime, Lokalna akcijska grupa Karašica objavila je Natječaj za poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti i poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u Natječaju iznosi 3.950.000,00 kn, gdje vrijednost projekta i javne potpore iznosi i do 40.000 € u kunskoj protuvrijednosti. Budući da se Grad Valpovo, kao jedinica lokalne samouprave, po indeksu razvijenosti nalazi u IV. skupini, intenzitet potpore po projektu iznosi do 100% od ukupno prihvatljivih troškova.

Grad Valpovo je pokrenuo pripremne aktivnosti za prijavu projekta pod nazivom „Obnova Društvenog i vatrogasnog doma Harkanovci“, a sastoje se od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, izrade projektne dokumentacije te troškovnika. Tako bi se riješila apsurdna situacija da je Hrvatski telekom vlasnik dijela prostora u Društvenom domu, što je bila prepreka da se taj objekt uvrsti u neke druge, povoljnije natječaje za energetsku obnovu.

Vijećnici su usvojili i Analizu stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Valpova u prošloj godini koju je podnio zapovjednik Stjepan Koški. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 383 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu