MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Što bolje upoznati Rome

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Osnovna škola Darda, zajedno s nositeljem projekta Mirovnom grupom mladih Dunav i partnerskim organizacijama Udrugom žena Romkinja Romsko srce i Udrugom Romkinja Kašmir iz Belišća bila je organizator trodnevnog edukativnog programa za nastavnike, učitelje, odgojitelje i stručne djelatnike koji rade s romskom populacijom.


Edukativni program održan je od 16.- 19. svibnja 2014. u Orahovici i obuhvatio je edukaciju o romskom jeziku, tradiciji, povijesti, kulturi i običajima Roma - (Romologija), te je pripremio nastavnike i obrazovni kadar s područja Darde, Belišća i Jagodnjaka za rad na manjinskoj inkluziji kako bi se dodatno dala podrška nastavnom i obrazovnom kadru u radu s manjinskim zajednicama.
Trening je održan u sklopu projekta “Otvorena učionica“ sufinanciranom uz potporu Europske unija iz Europskog socijalnog fonda I Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 150.994,00 eura (približno 1.149.064,00 kuna) od čega EU sufinacira s 134.988,64,eura, odnosno približno (1.027.264,00 kuna).

Projekt Otvorena učionica traje 18 mjeseci, usmjeren je na ciljnu skupinu romske djece predškolske i školske dobi s područja općine Darda, Jagodnjak i grada Belišća, s ciljem veće uključenosti u odgojni-obrazovni sustav pripadnika romske nacionalnosti, pružanje jednakih mogućnosti u pristupu obrazovanju i razvoj kapaciteta pripadnika romske nacionalne manjine za pomoćnike u nastavi, te učitelja čime će se ojačati kapaciteti škola i romske populacije općenito. Ovaj projekt će pružiti podršku u organizaciji predškolskih aktivnosti, pomoći u nastavi, edukaciju mladih romskih pomoćnika za pomoćnike u nastavi i provedbu izvannastavnih aktivnosti u romskim zajednicama, osigurati stručno mentorstvo za pomoćnike u nastavi za rad s romskom populacijom te će ojačati kapacitete škola i same romske zajednice za rad s romskom populacijom.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 764 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu