MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

TRADICIJA SE NASTAVLJA:Habjanovčani iz Fiskulturne ulice čvrsto i nepokolebljivo, po dvanaesti puta zajedno

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HABJANOVCI  Kao i prethodnih godina, već poznati tradicionalni Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice održali su se i ove godine kao provjerena, prestižna i priznata manifestacija.

Naime, kada je još davne 2008.g, pod krošnjama kravoričkog drveća dat zavjet, da će se svake godine održavati ovi Susreti, i da se nikada neće prekinuti, dok bude i jednog živog žitelja u Kravoriku i Pušincima- dijelovima prekrasne Fiskulturne ulice, nitko nije ni sumnjao da će, kako vrijeme odmiče postati sve prepoznatljiviji, baš kao " ognjište " koje grije, spaja, veseli i traje.

Po dvanaesti puta po redu, u subotu- 22. lipnja 2019. godine, po ugodnom vremenu, na prekrasnoj zelenoj površini-Utvarju Kravorik, kao i svake godine u lipnju, okupilo se tridesetak sudionika- nekadašnjih i današnjih žitelja, prostorno male, ali po uvijek pozitivnom ozračju i mnogo čemu uspješnom- velike habjanovačke Fiskulturne ulice, koja je jedna od rijetkih u svijetu što ima i svoju knjigu.

Tijekom dvanaestih Susreta odana je "minutom šutnje" počast našim, nažalost preminulim prijateljima i nekadašnjim sudionicima: pok. Gabrijelu Jedvajiću- Gabri, Radoslavu Franjiću- Cinu, Pavi Bošnjaku- Ekremu, Đuri Kaluđeru- Đuki, Iliji Andabaku- Ilcu i Jozi Kaluđeru- Crnom.

Susreti su započeli u ranim prijepodnevnim satima u prepoznatljivom prostoru s velikim transparentom dobrodošlice i tradicionalnim bijelim šatorom, a nastavili se sve do trenutka kada je nastupilo olujno nevrijeme koje je zadesilo cijelu Slavoniju.

Sudionike je pod šatorom zabavljao izuzetno kvalitetan sastav - KLABAN BAND iz Našica, a bilo je tu i raznovrsnih slavonskih delicija, te specijaliteta od kotlovine do janjetine, s obiljem hladnog osvježavajućeg pića.

U tradicionalnim športskim natjecanjima koja su se odvijala tijekom cijelih Susreta, blagu premoć u malom nogometu odnijela je ekipa Pušinaca, dok su dečki iz Kravorika kao i uvijek do sada bili uspješniji u natjecanju potezanja konopa, iako ni ovaj put nisu bili primarni športski rezultati? nego zajedništvo, prijateljstvo i druženje sudionika.

Nije na odmet podsjetiti, da su Susreti nastali prije dvanaest godina,  kao posljedica sjećanja na težak način života naših predaka, koji su živjeli u maloj habjanovačkoj Fiskulturnoj ulici. Međutim, i tako težak način življenja uvijek je bio protkan i ispunjen prijateljstvom, zajedništvom ,pomaganjem i uzajamnim poštovanjem, gdje se gledala ljudskost, a ne podrijetlo.

Danas u Fiskulturnoj ulici nažalost, živi sve manje žitelja - njih četrdesetak, ali u nedalekoj prošlosti, u njena dva dijela- Kravoriku i Pušincima živjelo je osamdesetak obitelji.

Posebnu zahvalnost treba dati organizatorima dvanaestih Susreta, ljudima koji i danas žive u Kravoriku i Pušincima na uspješno obavljenoj organizaciji Susreta, sa željom da sretno dočekamo i buduće trinaeste Susrete generacija habjanovačke Fiskulturne ulice.

Sudionici ovogodišnjih dvanaestih Susreta, bili su:

Ivica Andabak- Mali, Jakov Andabak - Jac, Stipe Andrić - Stipa, Ivica Baković - Baki, Jasmin Berberović - Jasko, Nedjeljko Bošnjak- Ekremov, Zvonko Bošnjak - Bengi, Božo Duvnjak - Bole, Predrag Franjić - Đale, Luka Franjić - Đaletov sin, Marijan Kaluđer- Đuđer, Tomislav Levaković - Tomica, Anto Lovrić- Ante, Pavo Lovrić - Inženjer, Drago Maganjić- Magila, Željko Maganjić- Lega, Dragutin Maras- Drago, Josip Mićan- Jozo, Zolika Pančić- Zoli, Karlo Pančić-Mali tamburaš, Tomislav Radelja- Boletov zet, Ivica Stapić- Pajpo, Josip Stapić- Jocko, Zlatko Stapić-Fajt, Zvonko Stapić- Brus, Mario Stazić- Zet II od Malog, Ivan Vidović- Zet od Malog,  Ignjo Vujnovac- Ginga i Marko Vujnovac- Pepić.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 915 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It