MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Na 8. Katančićevom sajmu obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Učenici 6,C  i 6.D razreda imali su najljepše uređen štand, a Lea Škorvaga najljepši pojedinačni pekarske proizvod na danas održanom 8. Katančićevom jesenskom sajmu u središtu Valpova.

I ove godine učenici i nastavnici Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U suradnji učitelja, učenika, roditelja, baka i djedova i drugih koji su pružili svekoliku podršku, Trg kralja Tomislava oživio je mnoštvom posjetitelja koji su posjetili postavljene štandove ukrašene proizvodima po izboru učenika – kruhom, pecivima, kolačima, voćem, povrćem.

Učenici su na izravan način počeli stjecati temeljna znanja u poduzetništvu. Ukrašavali su štandove, izlagali robu i nudili je na mnogobrojnim posjetiteljima uz dobrovoljni novčani prilog.

Sav ostvaren prihod namijenjen je učenicima slabijeg imovnog stanja najavio je ravnatelj Dalibor Košutić, koji je u podne pozdravio sudionike i posjetitelje Sajma. Zahvalnost svima koji su sudjelovali u organizaciji 8. Katančićeva jesenskog sajma izrekao je gradonačelnik Matko Šutalo i pri tome naglasio velik značaj Sajma u ukupnosti napora da se proizvodnji hrane u cijelosti posveti više pozornosti. Iskoristio je prigodu i pružio podršku učiteljima koji se ovih dana zalažu za zaštitu svojih interesa.

Hranu je blagoslovio župni vikar Luka Ćosić, a tijekom Sajma bila je organizirana gastro patrola koja je obišla sve štandove te odabrala i nagradila najljepše uređen štand i najkreativniji pekarski proizvod.

Na današnjem Sajmu uručene su i prigodne nagrade Grada Valpova najboljim sudionicima nagradnog natječaja u kojem su učenici crtali svoj prijedlog kako ukrasiti fasadu na centralnom školskom zidu. Nagrade su iz ruku gradonačelnika Matka Šutala uz čestitke ravnatelja Dalibora Košutića i Marka Barišića, predsjednika Mjesnog odbora Valpovo primili  Valentina Svalina 7.d, Danijel Novak 7.a, Luka Šimić 8.c, Iva Šimun srednja škola, Nera Čolaković 7.d, Petra Galovac 7.c i Kristijan Dorkić 8.a.

Neki od učenika nisu bili osobno prisutni pa su u njihovo ime nagrade preuzeli prijatelji ili roditelji. U svakom slučaju, postat će dio identiteta škole u kojoj su stjecali osnovna znanja i njihova će imena kroz njihove crteže na muralu postati simbolom škole.

Nakon sajma, u dvorištu škole je održana prigodna svečanost na kojoj je u prisustvu uzvanika Marko Barišić, predsjednik Mjesnog odbora Valpova otvorio učionicu na otvorenom. Učionica je nastala u suradnji škole i Mjesnog odbora koji je novčanim prilogom osigurao materijal za izgradnju dvorišne učionice, a Lions Club Valpovo-Belišće osigurao je trajno zelenilo i cvjetnice i njihovo održavanje.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 674 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!