MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sad za budućnost…

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Grad Belišće ove godine dodjeljuje ukupno 89 studentskih stipendija.

Radi se o 20 stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100 kuna za 20 najuspješnijih studenata, od kojih je 12 novih, a s osam studenata Grad ima ugovor od prijašnjih godina; 46 studenata viših godina studija s prosjekom ocjena većim od 3,0 te studenata prve godine studija s prosjekom ocjena većim od 4,5 primat će 700 kuna mjesečno, dok će 23 studenta s nižim prosjekom ocjena od 3,0, odnosno 4,5 primati 400 kuna mjesečno.

 

Motivacija za budućnost

 

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić potpisao je danas ugovore o dodjeli stipendija za akademsku 2019./2020. godinu sa svim studentima s područja Grada Belišća koji su se prijavili na natječaj.

-Drago nam je da Grad Belišće može na ovaj način pomoći studentima. To nije samo pomoć, nego i motivacija studentima da se trude, prije svega zbog sebe i svoje budućnosti, a zatim i zbog svojih obitelji i lokalne zajednice. Želimo im da imaju dovoljno snage, strpljenja i upornosti kako bi dovršili studiranje i potom postali u punom smislu iznimno korisni članovi zajednice u našem gradu, poručio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodavši kako studenti trebaju odraditi svoj dio posla, a Grad Belišće je sretan što njima i njihovim obiteljima pomaže lakše stići do cilja.

Belišćanskim studentima već su tog dana bile uplaćene stipendije za listopad, studeni i prosinac, a od siječnja će biti redovne mjesečne isplate.

 

1,8 milijuna kuna

 

Studentske stipendije nisu jedino čime Grad Belišće pomaže budućim akademskim građanima. Uz besplatan prijevoz za sve srednjoškolce, Grad studentima sufinancira međugradski prijevoz te oni mjesečnu kartu plaćaju 250 kuna, dok ostatak pokriva Grad. Osim toga, svim studentima i srednjoškolcima besplatan je mjesni prijevoz na području Belišća i prigradskih naselja. Gradonačelnik je pojasnio da u konkretnim brojkama to znači da se na godišnjoj razini za 89 stipendija izdvaja 640.000 kuna, za međugradski prijevoz 140.000 kuna, za lokalni prijevoz 180.000 kuna, a za projekt Zalogaj, kojim se srednjoškolcima osigurava 150 kuna mjesečno za troškove prehrane, iz gradskog proračuna je osigurano oko 500.000 kuna godišnje. U suradnji s Osječko – baranjskom županijom, Grad Belišće osigurava besplatan mliječni obrok za sve osnovnoškolce, kojima je u cijelosti financirao i radne bilježnice i ostali potrebni didaktički materijal koji ove školske godine nije osigurala država, a ne treba zaboraviti niti besplatan vrtić za belišćansku djecu.

-Na godišnjoj razini za sve to dolazimo do iznosa od oko 1.800.000 kuna, no svaka ta lipa vrijedi. Svaka kuna uložena u našu djecu, u osnovnoškolce, srednjoškolce, u one koji pohađaju fakultet dugoročno se isplati svima nama. Nastojimo provesti određene socijalno – demografske mjere kako bismo pomogli roditeljima i omogućili im da ne dođu u iskušenje ili nuždu da moraju otići iz svoj zavičaja, zaključio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1078 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It