MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Šutalo i Brajnović kažnjeni su sa po dvije tisuće kuna

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na čelu s predsjednicom Natašom Novaković, donijelo je odluku koja je objavljena na službenim stranicama Povjerenstva, u kojoj se izriče kazna obustave dijela plaće od po 2000 kuna u dva mjesečna obroka gradonačelniku Valpova Matku Šutalu i njegovoj zamjenici Ani Brajnović.

Za gradonačelnika Matka Šutala utvrđeno je da je potpisivanjem ugovora o dodjeli financijske potpore u ime Grada Valpova 16. veljače 2018. godine sa Zajednicom športskih udruga Grada Valpova "narušio vlastitu vjerodostojnost i integritet u obnašanju javne dužnosti i počinio povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa" budući da je u to vrijeme Šutalo u Zajednici bio član Izvršnog odbora. Iako je u svom očitovanju Šutalo priložio dokaze da nikada nije "konzumirao svoje članstvo" u Izvršnom odboru, odnosno da nije sudjelovao u donošenju odluka, te da je odluku o dodjeli novca potpisao sukladno odluci Gradskog vijeća, Povjerenstvo je ustvrdilo da je gradonačelnik ipak bio dužan voditi računa i o vanjskom dojmu te zatražiti mišljenje Povjerenstva prije potpisivanja, a što nije učinio i time se ogriješio o Zakon.
 
Također, nakon provjere, utvrđeno je da je Šutalo počinio i drugi prekršaj koji proizlazi iz nesklada između imovine prijavljene u izvješću o imovinskom stanju u povodu stupanja na dužnost i stanja imovine iz podataka prikupljenih od nadležnih tijela. Gradonačelnik Valpova je 10. srpnja 2017. godine nakon stupanja na dužnost u svom izvješću naveo kako prima bruto-plaću u iznosu od 8.512,90 kuna, odnosno 6.420,20 kuna neto budući da je prvu gradonačelničku plaću primio tek 14. srpnja. Povjerenstvu se očitovao da je to učinio jer nije imao uvid u obračunske isprave za isplatu svoje nove plaće sve do njezina primitka pa je naveo primanja koja je do tada imao. No Povjerenstvo je utvrdilo kako je Grad Valpovo već 12. lipnja 2017. godine donio rješenje o njegovoj plaći, koje je Šutalu bilo dostupno. "Dakle, dužnosnik je u trenutku podnošenja Izvješća povodom stupanja na dužnost imao akt Grada Valpova kojim je određena njegova plaća", navodi se u obrazloženju Povjerenstva, koje upućuje i na to da je gradonačelnik bio dužan o tome odmah izvijestiti Povjerenstvo, a to je učinio tek 23. siječnja 2018., kada je podnio novo izvješće u povodu ispravka podataka.
Povjerenstvo je ustvrdilo da je prekršaj protiv istog Zakona napravila i Šutalova zamjenica Ana Brajnović, a koji proizlazi iz nesklada između imovine prijavljene u izvješću 4. srpnja 2017. u povodu stupanja na dužnost i izvješću u povodu promjene od 23. siječnja 2018. U njezinu se očitovanju Povjerenstvu navodi kako je ona 9. lipnja 2017. stupila na dužnost zamjenice te se istog dana očitovala kako će dužnost obnašati volonterski, a u Gradu je, suprotno njezinoj izjavi, pogrešno napisana odluka da će to biti profesionalno. Povjerenstvo ovakvo obrazloženje nije prihvatilo te je utvrdilo da Brajnović nikada nije primala naknadu za volontersko obnašanje dužnosti od 2000 kuna iako je u Izvješću tako navela.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 511 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu