MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Slavonija je idealna cjelogodišnja destinacija za ruralni i cikloturizam

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PETRIJEVCI Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu – svojevrsni je moto pod kojim se protekla dva dana u organizaciji LAG-a Karašica u Eden Resortu Emaus u blizini Petrijevaca održavala 2. konferencija slavonsko-baranjsko-srijemskih LAG-ova.

Konferencija je zahvaljujući gostovanju delegacije Kolašina iz Crne Gore, imala i međunarodni karakter. Sudionici konferencije razmatrali su prije svega razvojne perspektive Projekta "Slavonija, Baranja i Srijem", a organiziran je i terenski obilazak LAG-a Karašica.Drugog dana skupa okupljenima su se u pozdravnim govorima obratili Dalibor Vidaković, predsjednik LAG-a Karašica, te uime domaćina Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci. Zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović u svom se obraćanju osvrnuo na potrebu organiziranja ovakvih skupova koji moraju iznjedriti ideje i vizije o tome u kojem se pravcu treba dalje razvijati slavonsko-baranjski i srijemski turizam te što učiniti i u koje oblike turizma investirati kako bi destinacija Slavonija gostima bila privlačna 365 dana u godini, za što se posebno zauzima i Osječko-baranjska županija, koja je s tim ciljem formirala i Odjel za kontinentalni turizam.

Da se Slavonija ne treba profilirati samo kao poljoprivredni kraj, već i kao atraktivna turistička destinacija koja ima potencijala i iznimne domaćine drži i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica. Ona smatra da je Slavonija idealna za selektivne oblike turizma kao što su ruralni i cikloturizam, kakve već imaju mnoge EU države, a očekuje da će tim planovima dodatni vjetar u leđa dati i Strateški plan razvoja turizma u Slavoniji, koji je Ministarstvo turizma dalo izraditi Hrvatskoj turističkoj zajednici i koji je fazi završetka, a svakako, rečeno je, potpora Vlade RH neće izostati.

U sklopu programa održane su panel-rasprave "Turizam kroz slavonsku idilu – od vizije do provedbe", u kojoj su, uz Snježanu Brzicu, sudjelovali i predstavnici Osječko-baranjske županije, Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo, kao i Turističke zajednice Grada Osijeka. Zanimljivo je bilo i na panel-raspravi o temi "Primjeri dobre prakse od sna do realizacije", gdje su govorili predstavnici Osilovca d.o.o., Vinarije Feravino, Državne ergele Đakovo i Lipik, gosti iz Konavala, Eden Resorta Emaus te Putničke agencije Maksi tours.

Lidija Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It