MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sjećanja na dane ponosa i slave

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Sinoć je u sklopu prisjećanja na žrtve i stradanja Vukovara u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo održana pričaonica o knjizi Sjene rata Vladimira Vazdara.

 

Knjiga je izdana prije dvadeset godina i nosi autentična svjedočenja o događanjima od srpnja 1991. do kolovoza 1992. godine kako ih je bilježio Vladimir Vazdar kao ratni reporter u dnevnom listu Glas Slavonije.

O tim vremenima sudionici Pričaonice prisjetili su se uz projekciju fotografija, autentičnim audio zapisima, izloženim uspomenama i svjedočenjima.

Uz autora, o knjizi i uspomenama iz tog razdoblja su govorili Miroslav Štargl, zapovjednik 107. brigade HV, Vitomir Lacković i Zdravko Birovljević, zapovjednici postrojbi brigade, te autorovi suradnici i kolege - Saša Forgić, Zdenka Lončarić, Martina Petersdorfer i Pavica Majdenić.

Iako je od sudbonosnih događaja u Domovinskom ratu prošlo više od dvadeset godina, pokazalo se da još uvijek ima mnoštvo neobjavljenih svjedočanstava, fotografija i dokumenata koji bi ukazali na veličinu pokazane hrabrosti i odlučnosti da se obrani domovina. Svi su se sudionici pričaonice suglasili da bi u vremenu koje dolazi ta svjedočenja i dokumentaciju trebalo objediniti na suvremen način i u formi koja bi omogućila dostupnost, osobito mladima, koji nisu bili izravni sudionici Domovinskog rata.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

VELJAČA 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu