MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Župan Vladimir Šišljagić ponudio ostavku

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Od Hrvastkog demokratskog Saveza Slavonije i Baranje primili smo priopćenje koje je potpisao Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a, a objavljujemo ga u cijelosti.

 

Kasno navečer dana 16. svibnja 2014. održana je sjednica proširenoga Predsjedništva Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje na kojoj je predsjednik stranke prof. dr. sc. Vladimir Šišljagić podnio pisanu ostavku na mjesto predsjednika HDSSB-a te stranci ponudio i prijedlog napuštanja mjesta župana, kao čelnika izvršne vlasti u Osječko-baranjskoj županiji, na koje je izabran kao predstavnik HDSSB-a na proteklim izborima održanim 2. lipnja 2013. godine. Takvu je odluku dr. Šišljagić objasnio vlastitim stavom da je riječ o moralnom činu proizišlom iz današnjega USKOK-ova priopćenja u kojem se navodi da je protiv njega i još dvije osobe doneseno Rješenje o provođenju istrage zbog zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Nakon izlaganja predsjednika stranke i razmatranja podnesene pisane ostavke na mjesto predsjednika HDSSB-a, prošireno je Predsjedništvo HDSSB-a jednoglasno odbilo Šišljagićevu ostavku na mjesto predsjednika stranke te mu je izrazilo potpunu potporu u daljnjem obnašanju dužnosti i župana Osječko-baranjske županije, koju uspješno obnaša već drugi mandat.

Nakon sjednice proširenoga Predsjedništva HDSSB-a, iste se večeri sastao i Izvršni odbor (u punom sastavu) HDSSB-a koji je jednoglasno podržao odluku Predsjedništva stranke o odbijanju podnesene ostavke prof. dr. sc. Vladimira Šišljagića, kako na funkciju čelnoga čovjeka HDSSB-a, tako i na daljnje obnašanje dužnosti osječko-baranjskoga župana.

Predsjedništvo i Izvršni odbor HDSSB-a, nakon što su utvrdili da druge dvije osobe protiv kojih je pokrenuta istraga (iako neimenovane u priopćenju USKOK-a) nisu članovi političke stranke HDSSB, o tim osobama nisu raspravljali naglašavajući da ne žele zalaziti u područje izvan svoje nadležnosti, ali i ne želeći prejudicirati ničiju odgovornost.

HDSSB naglašava da u potpunosti podržava rad nadležnih državnih tijela u razrješavanju svih vrsta nepravilnosti ili nezakonitosti, a koje proizlaze iz djelokruga njihove nadležnosti reguliranih hrvatskim zakonima i Ustavom RH.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu