MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

„Zlatna plaketa“ za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu i zaštitu od požara, gradonačelniku grada Belišća Dinku Buriću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U subotu 30. siječanja 2016. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Belišće.

Uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-a, te operativnih i pričuvnih članova, uz prisustvo vatrogasne mladeži DVD-a Belišća, Skupštini DVD-a Belišće nazočio je i gradonačelnik Grada Belišća Dinko Burić i predsjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije Nikica Mužević, gdje su sa ostalim prisutnima poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2015. godini, te Planove rada i financija za 2017. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2015. godinu i Planova za 2017. DVD-a Belišća, nazočnima se obratio Nikica Mužević, pohvalivši rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće.

Gradonačelnik Dinko Burić zahvalio je i čestitao na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društve postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istakao napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma, kojeg je Grad Belišće kupio od prijašnje tvrtke Duropack Belišće d.o.o., te zapošljavanje dva djelatnika (zapovjednika i zamjenika zapovjenika) u DVD-u Belišće. Ujedno je bilo riječi o planovima Grada Belišća za obnovu Vatrogasnog doma, s obzirom da je objekt nužno obnoviti, kako bi bio u potpunoj funkciji za vatrogasne i potrebe zajednice.

 

Nakon izrečenih pohvalnih riječi, Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće koji su izrekili prisegu za članstvo u DVD-au Belišće, a to su Ivana Kristić, Ivana Mijatović, Ines Vidošić i Ivan Gorič.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenja i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Belišeć, Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac“:

-          Ivana Kristić, Ivana Mijatović, Ines Vidošić i Ivan Golić

 1. Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja „Vatrogasac I klase“.:

-          Ivana Jug, Ela Kunštek i Ivan Kovačević

Predsjednik Vatrogasne zajednice O-BŽ, Nikica Mužević uručio je:

 1. Uvjerenje za specijalnost „Spašavanje pri tehničkim intervencijama“

-          Jurica Jurina, Mario Karapetrić, Matija Crnoja, Ivan Kovačević, Željko Čakalić, Dominik Nemec, Ivan Vincetić i Dubravko Čovčić

 1. Uvjerenje u obuci u „Simulatoru plamenih udara“

-          Juraj Markota, Martin Rittgaser, Ivan Vincetić i Dubravko Čovčić

 1. Diploma za 10 rad u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 10 godina“:

-          Ines Vidošić i Jurica Jurina.

 1. Diploma za 20 rad u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 20 godina“:

-          Vesna Vincetić i Jasna Mužević

Predsjednik Nadzornog obora HVZ, Stjepan Koški uručio je:

 1. Diploma za dugogodišnji operativni rad „Spomenica vatrogasni veteran“

-          Nikica Mužević

Voditelji vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, Martin Rittgasser i Juraj Markota uručili su:

 1. Kipić „Vatrogasac“ za najaktivnijeg člana vatrogasnom podmlatka:

-          Tea Mumlek i Jan Kovačević

 1. Kipić „Vatrogasac“ za najaktivnieg člana vatrogasne mladeži:

-          Leon Sabo i Daniel Čosić

Zamjenik zapovjednika DVD-a Ivan Vincetić i pomoćnik zapovjednika DVD-a, Dominik Nemec uručili su:

 1. Kipić „Vatrogasac u krugu“ za najaktivniju operativnu članicu:

-          Ivana Jug i Ela Kunštek

 1. Kipić „Vatrogasac s djetetom“ za najaktivnijeg operativnog člana:

-          Juraj Markota

Zapovjednik DVD-a Belišće, Dubravko Čovčić uručio je.

 1. „Zahvalnica“ za posebnu potporu i doprinos u razvoju vatrogastva:

-          Zvonko Fodor.

 

Ovom prigodom, predsjednik DVD-a Belišća Slavko Milekić prisutnima je obrazložio Odluku DVD-a Belišće o dodjeli „Zlatne plakete“ za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu i zaštitu od požara, Gradonačelniku Grada Belišća Dinku Buriću.

Obrazloženje se sljedeće:

 

-Iz velikog broja aktivnosti koje su obilježile rad našeg vatrogasnog društva u protekloj godini, moramo istaknuti dvije stvari koje su posebno bitne i to TRAJNO OSIGURANJE PROSTORA ZA RAD I PROFESIONALIZACIJA DUŽNOSTI ZAPOVJEDNIKA I ZAMJENIKA ZAPOVJEDNIKA SREDIŠNJE VATROGASNE POSTROJBE jedne su od glavnih odrednica samog početka našeg zajedničkog rada.

Nakon stoljetnog postojanja, naše središnje vatrogasno društvo i svi njegovi članovi mogu biti ponostni na ove važne činjenice koje predstavljaju prekretnicu u danljnjem radu i koje će zasigurno ostati zabilježeni u našoj povijesti.

Sve to skupa s pravom potvrđuje činjenicu da smo jedno od uspješnijih središnjih vatrogasnih postrojbi u okruženju zbog čega moramo posebno istaknuti da iza svake uspješne vatrogasne oragnizacije stoji uspješan čelnik lokalne samouprave, a u našem Gradu ova odlika upravo karakterizira našeg gradonačenika gosp. Dinka Burića uz čiju smo javeću zaslugu, iskrenu i nesebičnu pomoć došli do ostvarenja željenog cilja.

Upravo zbog značaja svega navedenog i u cilju nastavka zajedničke suradnje na stvaranju uvjeta za daljni razvoj zaštite od požara na području Grada Belišća, Upravni odbor, Zapovjedništvo i Nadzorni odbor DVD-a Belišće na svojoj su redovnoj sjednicu jednoglasno donijeli Odluku da se GRADONAČELNIKU GRADA BELIŠĆE GOSP. DINKU BURIĆU dodijeli posebno priznanje „Zlatna plaketa za poseban doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara“.

 

Zlatnu plaket Gradonačelniku su uručili predsjednik DVD-a Belišće Slavko Milekić i zapovjednik DVD-a Belišće  Dubravko Čovčić, a nakon čega je obavljeno zajedničko slikanje.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 983 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It