MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: Završetak 3. fašničke Karašicke Republike

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KARAŠICKA REPUBLIKA Iz Kabineta Grofmanna Dine Borde, nakon spektakularnog kraja 3. Fašničke Karašicke republike, primili smo priopćenje, koje prenosimo u cijelosti, bez intervencija.

-Spaljivanjem stolice i sto lica na ledini između Belišća i Valpova završio je treći po redu fašnik Karašicke Republike, navodi se u priopćenju.

-Čak 11 ekipa je nastupilo na paralelnom Open Air Kvizu i Maskonogometu gdje je isti dvojac morao odgovarati na pitanja i igrati nogomet u kojem je cilj bio pogoditi balu slame s bilo koje strane. Najbolja maskonogometna ekipa drugu godinu zaredom bila je ekipa Oštrog Ganga (Mislav Matišić, Matko Mužević) koja je u finalu pobijedila Zgradare (Matko Šutalo, Dinko Župan). S obzirom da je glavni organizator proglašen najboljim igračem, a kad tome dodamo da je u finalu igrao s gradonačelnikom, turnir je sve samo ne namješten. Zanimljivo je kako su prve tri ekipe maskonogometa bile i tri najbolje u kvizu samo se redoslijed okrenuo čime se pokazuje da su nogometaši inteligentiji od ostalog pučanstva. Najpametnijima su proglašeni Marko Barišić i Igor Uranjek.

Republikanci su kao fašnik spalili divovsku stolicu (fotelju) sa sto lica odnosno prekrivenu maskama raznih ekspresija čime se aludiralo na foteljaše, licemjere, dvolične osobe, odnosno Folirante. Upravo je uz Arsenovu pjesmu Foliranti krenuo performans spaljivanja slamnatog fašnika u organizaciji vatrene ekipe iz Slama Land Arta koja je i ove godine oduševila sve prisutne.

 U gastro dijelu prezentirana je 1. Jada Slanine gdje se na dvije furune pekla slanina i sve ostalo što se našlo na bogatom repertoaru. Za glazbu je bio zadužen DJ MariManda po prvi i vjerojatno zadnji puta, dok je akustičnu komponentu pokrio mladi i nadareni Pjero Maltar! Pozitivom ispunjena ledina, od najmlađih do najstarijih prolaznika pokazatelj je kako karašicki fašnik na ledini između dva grada ima svjetlu budućnost. Novac, blještavilo i suvremeno influencensiranje mogu se sakriti pored kvartovske ekipe na ledini uz roštilj, loptu, vatricu... kao što se nekada družilo. :) 

Karašicka Republika ove godine je trajala čak mjesec dana. Grofmann Dino Borda svoj kabinet pojačao je s nekolicinom novih ministara tijekom svog mandata tako da Karašicka Republika danas broji 44 ministara. Novi ministri su:

Josipa Mađarić – Ministrica mooda i rasplodnog raspoloženja

Igor Gubić – Ministar za nabavu zelenih tamića

Bojan Mikolić – Ministar brzog paljenja Tomosa bez čoka

Marijan Mandić – Ministar za prokazivanje vještičarenja i crne magije

Katarina Sopek – Ministrica spremanja strategija u ladice

Nikola Brajnović – Ministar plinskih vjetrova

Ivan Skenderović – Ministar tankih debelokožaca

Marko Barišić – Ministar državne hladovine

Eduard Lacković – direktor Antiturističke jedinice Lug/Laško

Dinko Župan – Džingis Karašicke heretičke akademije neznanja (KAHN)

  

 

Još fotografija pogledajte OVDJE:

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu