MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana virtualna 8. smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Već osmu godinu zaredom Mažoretkinje grada Valpova u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci organizirale su smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva „Veseli ritam pokreta“ povodom Međunarodnog dana plesa 29.travnja.

Cilj smotre je poticanje razvoja dječje kreativne sposobnosti kroz korelaciju plesne i likovne kulture. Poznato je da ples ima pozitivan utjecaj na cjelokupni razvoj ličnosti kao što su samopouzdanje, kreativnost, razvija socijalne kompetencije, unaprjeđuje proces učenja i višestruke inteligencije. Nadalje, ples pomaže u boljem razumijevanju i otkrivanju sebe te  izražavanju emocija. Plesni dio smotre je revijalnog karaktera, a uključiti su se mogli dječji vrtići, osnovne škole i plesne udruge iz cijele Hrvatske i šire. Pozivu se odazvalo 29 plesnih skupina iz cijele Hrvatske koje su zajedno sa svojim mentorima osmislile i poslale 33 koreografije. Snimke svih koreografija mogu se vidjeti na poveznici >>>>>> VIRTUALNA PLESNA SMOTRA.

Likovni natječaj za 2022. godinu, koji je objavljen tijekom veljače, imao je zadatak potaknuti učenike na kreativno likovno izražavanje (uz stručno vodstvo učitelja ili odgajatelja) na zadani motiv „Putovanje kroz rasplesanu zemlju“. Svojim likovnim rješenjima djeca su nas uvela u svoj svijet fantastike u kojem ne vlada logika realne zbilje. Kreativno i u različitim tehnikama prikazala su svoje viđenje Zemlje plesa u kojoj su svi stanovnici veseli i sretni te istaknuli važnost i skladnost plesnog izričaja. Pozivu se odazvalo 55 mentora iz 34 odgojno – obrazovne ustanove te poslalo 319 likovnih radova. Po prvi put, smotra je dosegla međunarodnu razinu. Osim iz Republike Hrvatske, na natječaj su pristigli radovi iz Bosne i Hercegovine.

​Prema prosudbi povjerenstva smotre izabrano je 18 najuspješnijih likovnih radova. Među njima izabran je jedan poseban likovni uradak učenice Eme Majerić Dadić iz Zagreba kao ovogodišnji vizualni identitet smotre u svrhu promotivnog tiska.

Imena ostalih nagrađenih učenika i njihovih mentora vidljivi su na poveznici >>>>>> REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA. Pristigli likovni radovi  mogu se vidjeti na  >>>>>>VIRTUALNOJ IZLOŽBI LIKOVNIH RADOVA.

Sve plesne izvedbe i likovni radovi objedinjeni su u >>>>>> KATALOGU PLESNIH I LIKOVNIH RADOVAI. Nagrade i priznanja učenicima i mentorima bit će poslane poštom, kao i zahvalnice  mentorima smotre plesnog i likovnog dijela. 

Mrežne stranice smotre izradili su Ljiljana Marinjak, Marija Bulut Lukačević i Ivan Lenart.

 

 

                                                

Napisale: Ljiljana Marinjak, Mirela Skelac  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1951 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It