MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Koncert Terezije Cukrov

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam s ponosom donosi: koncert Terezije Cukrov (fortepiano).

Koncert će se održati u kapelici Sv. Trojstva dvorca Prandau-Normann, Valpovo u nedjelju, 16. lipnja 2024. godine u 20:00 sati, uz besplatan ulaz!

 

 

PROGRAM:

 

  • A. Mozart: Fantazija u c - molu, K . V. 475

 

  • P. E: Bach: Sonata u h - molu, H. 245

Allegretto, Andante, Cantabile 

 

  • A. Mozart: Sonata u B duru, K. V: 281

Allegro, Andante amoroso, Allegro 

 

  • Sorkočević: Sonata u A duru

Allegro moderato, Andante sostenuto, Allegro 

 

  • A. Mozart: Rondo u a - molu, K. V. 511 

 

 

 

 

BIOGRAFIJA:

Tereziju Cukrov prestižni je New York Times ocijenio pijanisticom “impresivne snage i samopouzdanja”. Kao solist i komorni glazbenik nastupila je u Europi, Americi i Aziji. Debitirala je solističkim recitalom u Carnegie Hallu 2008. godine, sudjelovala je u projektu za preparirani klavir u Muzeju moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku, a predstavila se i recitalom na toy pianu na Zagrebačkom biennalu (2015). Održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu, a predavanja s temom "elementi folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih kompozitora" na Sveučilištima u Sloveniji, Srbiji, Rusiji i Gruziji.

Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavala se u Bergamu i Parizu, magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Univerzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD.

Za umjetnički izričaj posebno je značajna suradnja sa Claude Frankom, jednim od posljednjih učenika legendarnog Artura Schnabela, dok u svijet povijesnih instrumenta ulazi potaknuta idejom Malcolma Bilsona, jednim od najvećih interpreta iz područja, koji je posebno istaknuo njenu "senzibilnu i muzikalnu izvedbu na izuzetno visokom nivou". U sklopu projekta “ABC Mozart”, podržanog od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, izvela je 6 Mozartovih sonata na klavirima iz različitih razdoblja, izmeđuostalog i na povijesnom fortepianu Rosenberger, 1810. iz fundusa Gradskog muzeja u Varaždinu.

U siječnju 2022. recitalom na povijesnom instrumentu Bosendorfer, 1850. otvorila je Baštinski ciklus Hrvatskog doma u Splitu, a već u veljači inaugurirala fortepiano Nanette Streicher (r. Stein), 1819. iz fundusa Gradskog muzeja u Korčuli. U sklopu projekta “Ludwig & Franz” na povijesnim je instrumentima izvela djela L.van Beethovena i F. Schuberta.

Suorganizator je ciklusa online koncerata “Glazba može promijeniti svijet”, uživo iz studia 5, koji su se redovito održavali u sezoni 2020./21.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem u Poreču, započinje i ciklus “otvorenih proba” u Kazališnoj dvorani Učilišta.

Kao slobodni umjetnik živi u okolici Zagreba. Redovito nastupa sa vodećim hrvatskim glazbenicima.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu