MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Valpovčanima Mateju Filiću i Filipu Berečiću bronce na županijskom šahovskom prvenstvu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO U organizaciji ŠS Osječko-baranjske županije, uz tehničku potporu ŠK Hrvatska čitaonica iz Valpova, od 07. do 09. siječnja 2022.g. održano je 23.kadetsko i 13. Juniorsko prvenstvo Osječko-baranjske županije u šahu.

Igrano je tri turnira - Turnir kadetkinja i kadeta do 11 godina, Turnir kadetkinja i kadeta do 15 godina i Turnir juniora. Na sva tri turnira odigrano je 9 kola, kadetski turniri igrani su švicarskim, a juniorski kružnim (Bergerovim) sustavom.

Na turniru kadetkinja i kadeta do 11 godina natjecalo se 23 igračice i igrača iz 8 šahovskih klubova. Prvo mjesto osvojio je  Zvonimir Buljić (FERIT-Osijek) s 8,5 bodova, ispred Grgura Brlekovića (FERIT-Osijek) s 6,5  te Filipa Berečića (Hrvatska čitaonica, Valpovo) i Nore Borš (Donji Miholjac) s 6 bodova. Dalje su se plasirali: Samuel Vukalović (Radnik, Velimirovac) i Sara Katić (Amater, Strizivojna) 5,5; Alen Zemunić (Donji Miholjac), Fran Miličević (Slavonac, Našice), Ema Tomaić  (Radnik, Velimirovac), Helena Kosina (FERIT-Osijek 5 itd. Proglašeni su najuspješniji u muškoj i ženskoj konkurenciji i nagrađeni peharima i medaljama. Filip Berečić, član ŠK Hrvatska čitaonica, osvojio je brončanu medalju u muškoj konkurenciji.

Na turniru kadetkinja i kadeta do 15 godina natjecalo se 23 igračice i igrača iz 9 šahovskih klubova. Prvo mjesto osvojio je Filip Horjan (Đakovo) s 7,5 bodova, ispred Dominika Brlekovića (FERIT-Osijek), Mateja Filića (Hrvatska čitaonica) i Nikole Tomaića (Radnik) s 6,5 bodova. Dalje su se plasirali: Elizabeta Bernat (Radnik) 6; Leo Basrak (Belišće), Ivan Miletić (Slavonac), Mia Dundović (Radnik), Anja Savić (FERIT-Osijek), Lara Jović (Amater) 5,5; Niko Razumović (Hrvatska čitaonica), Fabijan Stanić (Slavonac), Sven Perak (Hrvatska čitaonica), Luka Jakobović Amater) 5 itd. Proglašeni su najuspješniji u muškoj i ženskoj konkurenciji i nagrađeni peharima i medaljama.

Matej Filić, član ŠK Hrvatska čitaonica, osvojio je brončanu medalju u muškoj konkurenciji.

Na juniorskom turniru natjecalo se 10 igračica i igrača. Prvo mjesto osvojio je Dominik Matota (FERIT-Osijek) s 8 bodova, ispred Petre Vidović (Radnik) i Luke Jovčića (FERIT_Osijek) s 7,5; Mislava Dankoša (FERIT-Osijek) s 5,5; Bojana Dragomirovića (Beli Manastir), Grgura Bosnića (Hrvatska čitaonica) i Borne Ljubičića (FERIT-Osijek) s 3,5 itd.

Na kraju  treba istaknuti i one koji su ova natjecanja vodili i sudili - Renata Vincea, Zdravka Birovljevića, Andreja Meška, Darka Skelca, Josipa Martinovića i Darka Jančikića, koji su zaslužni da su natjecanja protekla  u ugodnoj atmosferi, a vrhunsko gostoprimstvo još jednom je pružila „Villa Valpovo“.

           

             

            Piše: Zdravko Birovljević

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It