MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

Povezani članci

VIDEO

 

 

 

 

Otkrivajte povijest stolnog tenisa u Valpovštini

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VIŠNJAN Stjepan Lukačić. zadužen za pripremu štampanja knjige o stolnoteniskom klubu u Valpovu koji pripremaju proslavu velikog jubileja 50. godišnjice, došao je do podataka koji dokazuju da se mora obilježiti ne 50. godišnjica, nego 60. godišnjica.

Stjepan je imao do sada preko 100 razgovora s bivšim aktivnim članovima pa je tako od ing.Krunoslava Fellera doznao da je u Valpovu bio osnovan stolnoteniski klub „Valpovo“ još davne 1955. godine, što je on i napisao u knjizi 15 godina STK „Valpovka“, ali doznao je i o novim detaljima tih godina. Prvi predsjednik je bio Stjepan Polgar, a tajnica Stanka Vegar koja je i živa u Zagrebu tako da je ona najstarija stolnotenisačica u Hrvatskoj (89) koja je i obećala da će doći na proslavu. Klub je bio aktivan do 1960. godine, a tada se osnovala i stolnoteniska sekcija u DTO „Partizan“ koju je osnovao upravo pisac knjige Stjepan Lukačić. Dalje je već poznato da se 1966. osnovao STK“Jovalija“ i poslije je mjenjao ime u STK“Valpovka“ , pa STK“Dvorac“ s donatorima „Moravek“ holding i tvornice papirne ambalaže „Frantschach“. Proslava će biti u znaku 60 godina kontinuiranog rada kluba i stolnog tenisa u Valpovu, 10 godina Općinske stolnoteniske lige, 10 godina stolnoteniskog centra Slavonije u Valpovu i 10 godina Općinskog stolnoteniskog saveza Valpovo. Bit će govora i o stolnom tenisu u Belišću. Pronađena je jedna slika gdje su 3 člana, a na majicama imaju natpis TTC Belišće.

Znate li nešto o ova tri mladića?

Stjepan Lukačić je pronašao u objavljenoj knjizi „Stoljeće stolnog tenisa u Hrvatskoj 1902.-2002.“ podatak da se taj naziv počeo koristiti u Hrvatskoj 1932. godine ili prije,a drugi podatak ima u toj knjizi da je na Prvenstvu Slavonije 1942. godine sudjelovala i stolnoteniska sekcija iz Belišća. Kada bi imali podatke koliko su godina bili aktivni i u Belišću možda bi mogli proslaviti i 70. ili 80. godišnjicu aktivnog djelovanja stolnoteniskog sporta na Valpovštini. Pozvani su mnogi bivši članovi koji su zaslužili plakete za životno djelo i priznanja za uspjehe kluba koji je postigao sjajne rezultate. Pozvani su:mg.pharm.Tomislav Džankić, najzaslužniji za osnivanje STK „Jovalija“ i napredak ženske ekipe,ing. Krunoslav Feller, Stanka Vegar, ing.Rade Popović, Manda Špiranović najuspješnija članica kluba, dr.Milan Tomičić, ing. Stjepan Golubić, Ivica Sklizović, Živko Čičak, Josip oec.Bošnjak bivši direktor Kombinata Valpovo i predsjednik kluba, Zvonko Čorković tajnik Općinskog stolnoteniskog saveza, Zdenko Moravek vlasnik bivšeg „Moravek“ holdinga, Amir Smajlagić vlasnik bivše tvornice papirne ambalaže „Frantschach“ i ostalih preko 130 bivših aktivnih članova. Bit će još mnogo razgovora o zaboravljenim stolnoteniskim aktivnostima u Valpovu i Belišću.

                                                                                                                                                     STK „Dvorac“-Valpovo

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It