MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Belišćani na Bilogori

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE I protekli vikend belišćanskih planinara bio je ispunjen aktivnostima.

 

U subotu su se odazvali na akciju "Volim Belišće, ali čisto". Grupa od osam planinara očistila je desnu obalu rijeke Drave od mosta do svetišta Sv. Ane. Na tom dijelu, uz ostalo smeće pronađena su i dva nelegalna odlagališta raznog smeća, koja su očišćena i izbačena na pristupačno mjesto za odvoz.

U nedjelju, u ranim jutarnjim satima grupa od 16 planinara uputila se na Bilogoru. Tamo se u organizaciji HPD "Bilogora" Bjelovar održavao skup "18. proljeće na Bilogori".

-Okupljanje je organizirano kod planinarskog doma "Kamenitovac", izvještava Nada Donković.

Uz prohladno i sunčano vrijeme bilo je ugodno hodanje, bez obzira na tempo hoda. Bilogora je pokazala svoj puni proljetni sjaj, kao i njeni okolni proplanci i mjesta. Prolistala pitoma šuma graba, bukve i hrasta, puna proljetnica, a proplanci puni procvjetalih voćaka, te okućnice pune raznog cvijeća, oslikali su ovaj lijepi krajolik.

Od tri staze: 1. "Žestoka"  Kamenitovac-Orlovački vinogradi-Pohajdin bunar- Kamenitovac (dužine 14 km - trajanja 4,5 sata), 2. Obilaznica "Bilogorskim stazama-Staza najljepših vidika" (dužine 11 km - trajanja 3,5 sati hoda) i 3. "Romantična staza"  (dužine 9 km - trajanja 2,5 sati hoda), mi smo se rasporedili dvoje na prvu , a ostali na drugu stazu. Svi zajedno, nakon obilaska staza pridružujemo se ostalim planinarima (njih preko 200 ) na ugodnom druženju uz planinarski grah, gulaš, kolače i glazbu.

Bilježimo još jedan lijepo proveden proljetni izlet i u ranim večernjim satima vraćamo se kućama puni ugodnih dojmova.

 

                                                                                                                           

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It