MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Novogodišnji turnir u Vinkovcima i 3.kolo 1.B lige – završetak uspješne godine

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Strijelci streljačkog kluba Valpovo 21. ovog mjeseca odradili su 3.kolo 1.B hrvatske lige koje je održano u Osijeku na streljani Pampas.

U disciplini zračni pištolj muški Ilija Momčilović 536, Vili Sakač 518, Damir Filošević 507 i ukupno ekipno 1561 krug, što je do sada najbolji rezultat u ligi. Od 12 klubova koliko ih se natječe u ovoj ligi, valpovački pištoljaši trenutno drže 9. mjesto. Damir Drgalić nastupio je pojedinačno i odradio meč s 466 kruga. Zračna puška žene: Marta Milošević 377 i drugo mjesto pojedinačno, Nataša Kovač 369 4. mjesto i Sara Jurišić 357 - 6.mjesto, ekipno 1103 kruga. U ovoj disciplini u Hrvatskoj natječe se 7 klubova, a valpovačke streljačice trenutno drže 5. poziciju. Najbolji strijelac Valpova Alen Cvenić s 566 krugova drži 4.mjesto, a nastupa samo pojedinačno s obzirom na to da nema još dovoljno kvalitetnih strijelaca s puškom da bi ušli u ligu i s muškom ekipom, a nema ni dovoljno pušaka. U 1.B ligi na pušci Valpovo ima pet strijelaca koji nastupaju s tri puške. Sljedeće 4. kolo je 18. siječnja u Nuštru.

Streljaštvo je toliko velik sport da njegovu veličinu ni ne primjećujemo. Gotovo svako veće mjesto u Hrvatskoj ima streljački klub gdje se članstvo bavi gađanjem iz najrazličitijeg oružja u osnovnoj podjeli na pušku, pištolj te leteće mete (sačmarice). Daljnja podjela ide prema vrsti pogona, na zračno i vatreno oružje, zatim prema kalibru i udaljenosti do mete. Na pušci imamo i podjelu prema položaju strijelca za vrijeme gađanja, stojeći, ležeći i klečeći stav. U Hrvatskoj imamo oko 60 službenih disciplina u sportskom streljaštvu, kada tome pribrojimo vojsku, policiju i zaštitare kojima je gađanje u opisu radnog mjesta i doslovce svako drugo kućanstvo ima zračnu pušku kojom se obično gađaju konzerve u vrtu, mogli bi pomisliti da nogomet i nije nešto posebno. Neki u Valpovu čak i kobasice ispaljuju.                                 Streljački klub Valpovo je orijentiran na discipline međunarodne streljačke federacije ISSF tj. službene olimpijske discipline, zasada samo zračna puška i pištolj, koji su ujedno i najmasovniji oblici bavljenja streljaštvom u Hrvatskoj i svijetu.

U nedjelju 29. prosinca već tradicionalno organiziran je novogodišnji turnir u Vinkovcima u organizaciji Streljačkog društva Vinkovci. Turnir je održan u disciplini zračni pištolj 40 hitaca u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupili su strijelci iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Koške, Valpova i Zagreba, ukupno 27 strijelaca u muškoj konkurenciji i 7 u ženskoj. Za Valpovo su nastupili Ilija Momčilović i s 360 krugova osvojio 8. mjesto, Damir Drgalić s 342 kruga 19 mjesto, Damir Filošević s 338 krugova 22 mjesto i Vili Sakač s 333 kruga osvojio 23. mjesto. Damiru Drgaliću je ovo natjecanje prošle godine bilo prvo, bio je zadnji. Sada, nakon godinu dana rada i treniranja najbolje se vide prvi rezultati i činjenica da je u stanju ostvariti bolji rezultat nego neki strijelci koji nisu invalidi i pucaju više godina.

 

 

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It