MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Belišćanski planinari i dalje aktivni

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Nakon održane godišnje skupštine posljednjeg dana siječnja i proslave 20 godina djelovanja i rada društva nastavljeno je s aktivnim radom.

 

U   veljači  se ide u Baranju. Odrađuje se tradicionalni izlet "ZIMBA"  na poziv HPD "Zanatlije" iz Osijeka.  Hoda se od Zmajevca do Batine Darkovom stazom kroz blatno polje, dijelom travnatom obalom Karašice do Dunava. Na kraju hodanja planinari se maskiraju u vesele patuljke, vitezove, buba mare i ostale, pa se nastavlja veselo druženje u domu.

Hodalo se u velikoj grupi našom stazom BPPP, te uživalo u lijepom vremenu i ranom šumskom cvijeću visibabama i jaglacima.

Odlazimo i u pravcu Jankovca i na Papuk.Tamo posjećujemo prekrasni slap. Penjemo najviši dostupni vrh Papuka Ivačku glavu. Svaki posjet Papuku toj čarobnoj planini Slavonskog gorja je jedinstven doživljaj. U ovo vrijeme na sve strane žubore potoci i potočići, mali slapovi, a planinsko cvijeće razasuto je posvuda.

U  ožujku  smo sudinici na izbornoj Skupštini Slavonskog planinarskog saveza, te s tri člana našeg društva ulazimo u njena upravljačka tijela.

Mila Andrić je izabrana za tajnicu, Zdenko Kovač vodit će Komisiju za gospodarstvo, a Krunoslav  Hornung će biti član Komisije za dodjele priznanja SPS-a.

Ponovno je jedna manja grupa.na našoj stazi

08. i 09. ožujka grupa od 13 planinara odlazi na dvodnevni izlet na Medvednicu. U subotu ujutro kreće se od najistočnijeg dijela iznad Kašine iz sela Planina donja na prvi vrh Lipa. Nastavlja se hrptom prema Zapadu - kratki odmor na lijepom planinarskom kompleksu Gorščica. Nakon dva sata hoda stigli do središnjeg dijala kod planinarskog doma Hunjka, pa još pola sata do poznatog doma Puntjarka. Cilj subotnjeg hodanja završava kod planinske kuće Risova jazbina, gdje se odmara, druži i ostaje na noćenju. U nedjeljno sunčano jutro odvezli se ispod Sljemana, pa do planinarskog doma Grafičar i nastavili lijepom laganom stazom kroz živopisnu šumu. Nakon tri i po sata hoda stigli do najzapadnijeg vrha Kameni svati. Odatle se pruža prekrasan pogled na zagorsku stranu. Neposredno ispod vrha u planinskoj kući malo se okrijepili i obnovljenom snagom nastavili spust do vozila u selu Jablanovec.

Za potpuni dojam izleta uslijedio je posjet Samoboru na porciju legendarnih kremšnita i zadovoljni se vraćamo u Slavoniju.

09.ožujka druga grupa od 9 planinara i uz jednog člana HGSS-a odlazi u Veliku na poziv HPD "Mališćak" i pridružuje se organiziranoj akciji 1. Srijemušijada.

Hodalo se oko dva i pol sata pored bazena, livadom i kroz šumu Šulerovim putem do vrha Nevoljaš. Kod planinarske kuće Jezerce, uz još 50 drugih sudionika, domaćini su priredili omlet od 250 jaja i nepoznate količine srijemuša (medvjeđi luk, divlji luk). Na svim stranama Papuka niknuo je ovaj luk i sada, u ovo vrijeme najbolji je za konzumaciju. Nakon ukusnog objeda i ugodnog druženja, nabrali smo i ponijeli pune rance srijemuša. Zahvalili smo domaćinima i kroz prelijepe predjele ovog dijela Papuka se uputili kućama. Dogovoreno je da će se svake godine, u ovo vrijeme i na ovom mjestu nastaviti ovaj tip druženja.

 

U tijeku je organiziranje izleta "PAPUČKI JAGLACI" 23. 03. već tradicionalnog za veliku grupu planinara i ostalih ljubitelja prirode.

Ovim putem pozivamo zainteresirane da se prijave najkasnije do 19. 03. 2014.g. kako bi mogli organizirati prijevoz.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu