MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

JUBILARNI 15-TI SUSRETI GENERACIJA:Tradicija se nastavlja-Habjanovčani iz Fiskulturne ulice čvrsto i nepokolebljivo, opet zajedno

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HABJANOVCI  Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice održali su se ove godine jubilarno, po 15-ti puta kao provjerena, prestižna i priznata manifestacija.

Naime, kada je još davne 2008.g, pod krošnjama kravoričkog drveća dat zavjet, da će se svake godine održavati ovi Susreti, i da se nikada neće prekinuti, dok bude i jednog živog žitelja u Kravoriku i Pušincima - dijelovima prekrasne Fiskulturne ulice, nitko nije ni sumnjao da će, kako vrijeme odmiče, postati sve prepoznatljiviji, baš kao "ognjište" koje grije, spaja, veseli i traje.

Po petnaesti puta zaredom, u nedjelju 3. srpnja 2022. godine, po lijepom vremenu, na prekrasnoj zelenoj površini-Utvarju Kravorik, okupilo se dvadesetak sudionika- nekadašnjih i današnjih žitelja, prostorno male, ali po uvijek pozitivnom ozračju i mnogo čemu uspješnom- velike habjanovačke Fiskulturne ulice, koja je jedna od rijetkih u Hrvatskoj, što ima i svoju knjigu.

 

Tijekom petnaestih Susreta odana je minutom šutnje počast našim, nažalost preminulim prijateljima i nekadašnjim sudionicima: pok. Gabrijelu Jedvajiću - Gabri, Radoslavu Franjiću - Cinu, Pavi Bošnjaku - Ekremu, Đuri Kaluđeru - Đuki, Iliji Andabaku - Ilcu, Jozi Kaluđeru - Crnom, Josipu Stapiću - Jocki, Marku Vujnovcu - Pepiću i Zlatku Dundoviću-  Dundi.

Susreti su započeli u prijepodnevnim satima, u prepoznatljivom prostoru okruženom krošnjama kravoričkog drveća, s velikim transparentom dobrodošlice.

Sudionike je  zabavljao izuzetno kvalitetan sastav One Mann band- KLABAN BAND iz Našica, a bilo je tu i raznovrsnih slavonskih delicija, te specijaliteta od roštilja do janjetine, s obiljem hladnog osvježavajućeg pića.

Tijekom cijelog Susreta generacija osjećali su se zajedništvo, prijateljstvo i veselo druženje nazočnih  sudionika.

Nije na odmet podsjetiti, da su Susreti nastali prije petnaest godina,  kao posljedica sjećanja na težak način života naših predaka, koji su živjeli u maloj habjanovačkoj Fiskulturnoj ulici. Međutim, i tako težak način življenja uvijek je bio protkan i ispunjen prijateljstvom, zajedništvom ,pomaganjem i uzajamnim poštovanjem, gdje se gledala ljudskost, a ne podrijetlo.

Danas u Fiskulturnoj ulici nažalost, živi sve manje žitelja- njih nešto preko tridesetak, ali u nedalekoj prošlosti, u njena dva dijela- Kravoriku i Pušincima živjelo je osamdesetak obitelji.

Posebnu zahvalnost treba dati organizatorima petnaestih Susreta, ljudima koji i danas žive u Kravoriku i Pušincima na uspješno obavljenoj organizaciji Susreta, sa željom da sretno dočekamo i buduće šesnaeste Susrete generacija habjanovačke Fiskulturne ulice.

Sudionici ovogodišnjih petnaestih Susreta, bili su:

Ivica Andabak- Mali, Jakov Andabak- Jac, Ivica Baković- Baki, Damir Baković -Damba, Nedjeljko Bošnjak- Ekremov, Zvonko Bošnjak- Bengi, Predrag Franjić- Đale, Marijan Kaluđer- Đuđer, Milenko Kaluđer-Buva, Anto Lovrić- Ante, Drago Maganjić- Magila, Željko Maganjić- Lega, Dragutin Maras- Drago, Ivica Stapić- Pajpo, Zlatko Stapić-Fajt, Zvonko Stapić- Brus, Mario Stazić- Zet od Malog, Ignjo Vujnovac- Ginga 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 868 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It