MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Tko su potencijalni članovi Vijeća časti i predsjednik Etičkog odbora?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Grada Valpova,  u skladu sa svojim ovlastima raspisao je Javni poziv za podnošenje inicijativa za imenovanje predsjednika Etičkoga odbora i predsjednika i članova Vijeća časti.

Naime, Gradsko vijeće Grada Valpova, na 13. sjednici, održanoj 5. svibnja 2022. godine, donijelo je Kodeks ponašanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Valpova, kojim je između ostaloga predviđeno i imenovanje predsjednika Etičkoga odbora i predsjednika i članova Vijeća časti.

Kodeksom ponašanja se uređuje sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju dužnosti vijećnika Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća, način praćenja primjene Kodeksa ponašanja, tijela koja odlučuju o povredama Kodeksa ponašanja te druga pitanja od značaja za sprječavanje sukoba interesa.

Svrha je Kodeksa ponašanja jačanje integriteta, objektivnosti, nepristranosti i transparentnosti u obnašanju dužnosti vijećnika Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća, promicanje  etičnog ponašanja i vrijednosti koje se zasnivaju na temeljnim društvenim vrijednostima i široko prihvaćenim dobrim običajima te jačanje povjerenja građana u nositelje vlasti na lokalnoj razini.

Cilj je Kodeksa ponašanja uspostava primjerene razine odgovornog ponašanja, korektnog odnosa i kulture dijaloga u obnašanju javne dužnosti, s naglaskom na savjesnost, časnost, poštenje, nepristranost, objektivnost i odgovornost u obavljanju dužnosti vijećnika Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća.

Primjenu Kodeksa ponašanja prate Etički odbor i Vijeće časti, a Etički odbor čine predsjednik i dva člana. Vijeće časti čine predsjednik i dva člana. Predsjednika i članove Etičkog odbora i Vijeća časti imenuje i razrješuje Gradsko vijeće. Mandat predsjednika i članova Etičkog odbora i Vijeća časti traje do isteka mandata vijećnika Gradskog vijeća.

Predsjednik Etičkoga odbora imenuje se iz reda osoba nedvojbenoga javnog ugleda u lokalnoj zajednici. Predsjednik Etičkoga odbora ne može biti nositelj političke dužnosti, niti član političke stranke, odnosno kandidat nezavisne liste zastupljene u Gradskom vijeću.

Članovi Etičkoga odbora imenuju se iz reda vijećnika Gradskog vijeća, jedan član iz vladajuće političke grupacije i jedan iz oporbene političke grupacije.

Predsjednik i članovi Vijeća časti imenuje se iz reda osoba nedvojbenoga javnog ugleda u lokalnoj zajednici. Predsje dnik Vijeća časti i članovi ne mogu biti nositelji političke dužnosti, niti članovi političke stranke, odnosno kandidati nezavisne liste zastupljene u Gradskom vijeću.

Slijedom navedenoga, gradonačelnik poziva sve pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Grada Valpova da podnesu inicijative za imenovanje predsjednika Etičkoga odbora i predsjednika i članova Vijeća časti.

Inicijativa mora sadržavati: vlastoručno potpisan životopis kandidata, vlastoručno potpisanu izjavu kandidata da nije nositelj političke dužnosti, niti član političke stranke, odnosno kandidat nezavisne liste zastupljene u Gradskom vijeću, vlastoručno potpisanu privolu kandidata za obradom osobnih podataka.

Inicijative se predaju u Ured gradonačelnika Grada Valpova, Matije Gupca 32, 31550 Valpovo, s naznakom „Javni poziv za podnošenje inicijativa za imenovanje predsjednika Etičkoga odbora i predsjednika i članova Vijeća časti – ne otvarati“, zaključno s 31. listopada 2022. godine, navodi se u javnom pozivu za imenovanje predsjednika Etičkoga odbora i predsjednika i članova Vijeća časti što ga je uputio gradonačelnik Matko Šutalo.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 707 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It