MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Usvojen Gradski proračun

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Gradski vijećnici Valpova su na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici usvojili proračun grada Valpova za 2015. godinu.

Na prihodovnoj strani proračun je planiran u iznosu od 28,144.000 kuna, koliko iznose i rashodi i izdaci u istom razdoblju. Proračun je manji u odnosu na plan za gotovo 1,   400. 000 kuna zbog novog zakona o regionalnom razvoju, koji donosi novu raspodjelu poreznih prihoda između države i jedinica lokalne samouprave. Grad Valpovo je svrstan u III skupinu s indeksom razvijenosti 79, 68 posto prosjeka RH-a, te se na taj način ne nalazi u povlaštenom statusu. Unatoč tome grad Valpovo nije i neće, povećati komunalnu naknadu i prirez.

Vijećnici su proračun usvojili sa 10 glasova za, 3 protiv i jednim suzdržanim glasom.

Nakon gotovo petosatne sjednice usvojene su i druge predložene odluke pa je tako usvojen program javnih potreba u kulturi, sportu, tehničkoj kulturi i predškolskom odgoju. U sklopu rasprave o programu javnih potreba u kulturi izraženo je nezadovoljstvo dijela programa kojeg nudi Centar za kulturu Ustanove za kulturne djelatnosti pa je vijećnik Tomislav Ivić predložio da se uskoro organizira tematska rasprava o zadaćama i programu te ustanove. Dosta je prijepora izazvala rasprava o Planu gospodarenja otpadom odnosno donošenje odluke o sudjelovanju korisnika usluga prikupljanja komunalnog otpada, biorazgradivog komunalnog otpada u troškovima sanacije odlagališta otpada Staro Valpovo.

Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Provedbenog urbanističkog plana Reljkovićeve ulice pa su stvoreni svi preduvjeti za početak građenja u tom predjelu Valpova, a usvojene su i treće Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Grada Valpova.

Usvojen je i prijedlog Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture te program održavanja komunalne infrastrukture u narednoj godini, a vijećnici su usvojili i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Grada Valpova.

Budući da je to bila posljednja sjednica Gradskog vijeća u 2014. godini usvojen je i Program rada Gradskog vijeća za narednu godinu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1758 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It