MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Jednoglasno o osnivanju Agrozone

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova, na kojoj su dominirale teme iz gospodarstva, komunalnih djelatnosti i stanja u ostvarivanju proračunskih sredstava.

 

Iako se prihodi i rashodi ovogodišnjeg proračuna u devetomjesečnom razdoblju ostvaruju u skladu s planovima i bili su na razini nešto više od 70% godišnjeg plana, zbog prenesenog manjka prihoda od 3,9 milijuna kuna, u narednom će se razdoblju provoditi mjere koje će taj manjak smanjivati i neće se preuzimati nove obveze, bez zatvorene financijske konstrukcije, a poglavito se neće poduzimati veće neproizvodne investicije, istaknuto je u izvješću o ostvarivanju proračuna za ovu godinu koje je podnio v.d. pročelnika Dalibor Bošnjaković. Vijećnici su bili podijeljeni oko ovog izvješća pa je usvojeno s deset glasova za, četiri protiv i dva suzdržana.

Usvojen je Operativni program radova na održavanju pješačkih površina i nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju, a vijećnici su bili jednoglasni u donošenju odluke o osnivanju Agrozone u Valpovu, u istočnom dijelu grada, pored Karašice. Agrozona će biti na zemljištu u vlasništvu Grada Valpova na površini preko 18 hektara. Osnovna je ideja organizacija proizvodnje povrća u zatvorenim  prostorima, u plastenicima. Podrazumijeva se i izgradnja sortirnice sabirnog centra, hladnjače, kompostane, lagune za natapanje, mjesta za deponiranje otpadaka, prodajnog mjesta i upravne zgrade s parkiralištem. Sve će se ovo provesti uz koordinaciju gradske uprave i stručnih službi i ulaganjem novca iz sredstava ostvarenih iz poljoprivrednog programa.

Osnovni preduvjet budućim investitorima je da postanu članovima zadruge koja će zastupati interese svih investitora i za njih obavljati sve administrativne i stručne poslove. Drugi je preduvjet da će Grad zadržati vlasništvo nad zemljištem i iznajmljivati ga na duže razdoblje potencijalnim unajmljivačima.

Usvojen je i zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Statut Dječjeg vrtića i Pravilnik o unutarnjem ustroju i načinu rada, kao i prijedlog izmjene Statuta Grada kojom se uvesti još jedan potpredsjednik Gradskog vijeća.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1638 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu