MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

SDP Belišće čestitao sugrađankama Dan žena

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Članovi Gradske organizacije SDP-a Belišće danas su povodom Dana žena sugrađankama čestitali njihov dan i prigodno ih darivali crvenim karanfilima.

Čini se kako iz godine u godinu, povodom Međunarodnog dana žena, moramo podsjećati na poražavajuću činjenicu da žene u današnjem društvu ne žive punu jednakost. Žene nailaze na brojne prepreke na putu uključivanja u društveni život i sudjelovanje u odlučivanju, i dalje im je ograničen pristup političkim i ekonomskim pozicijama te su nerijetko marginalizirane i suočene s nepravdom i nejednakošću u svojem životnom i radnom okruženju. Žene i dalje zarađuju manje na istim radnim mjestima, uključujući i upravljačka, usprkos činjenici da su u prosjeku bolje obrazovane, a razlika u mirovinama još je izraženija.

Istovremeno, različite inicijative i razni klečavci po trgovima sa svojim srednjovjekovnim idejama ne ulijevaju nadu u promjene, a kamoli u unaprjeđenje položaja žena nego ustraju u svojim perfidnim pokušajima propitkivanja, a posljedično i dokidanja već ostvarenih prava ugledajući se na poljske i slične scenarije. Zato danas prvo pozivamo vladajuću garnituru koja se naziva „demokratskom“ da ovakva nastojanja javno i nedvosmisleno osude, a svim hrabrim ženama zahvaljujemo na njihovoj ustrajnosti da ostvare punu jednakost u svim segmentima društva i života. Zahvaljujemo im i na njihovoj nepokolebljivosti da se suprotstave rastućoj netrpeljivosti koja pod krinkom molitve želi smanjiti njihova davno stečena prava.

Rodno utemeljeno nasilje započinje i završava političkim odlukama. Zato je više nego ikada potrebno dići svoj glas, a politiku treba mijenjati. SDP je odlučan hrabro se suprotstaviti i oduprijeti diskriminaciji, ušutkavanju, marginalizaciji, poniženju i zanemarivanju, bez kompromisa.

Ženama ne treba cvijet i čestitka jedan dan u godini, već stvarna jednakost u društvu i poštivanje njihovih ljudskih prava i dostojanstva svaki dan.

Sretan vam Dan žena!

Predsjednik GO SDP Belišće

Zlatko Adjulović

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 901 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu