MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završen ciklus radionica i edukacije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ je od 5. veljače do 9. ožujka 2015. godine provodila edukacije i radionice za poslove u inkluzivnom volontiranju te edukaciju „Timski rad i komunikacija“ u sklopu projekta Volunteer new deal.

Ovaj projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala te Ured Vlade RH za udruge. Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.371,38 eura, Europska unija sufinancira u iznosu od 101.966,60 eura,a Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u iznosu od 7.128,19 eura. Edukacije je provodila prvostupnica rehabilitacijske edukacije i dugogodišnja volonterka Tena Anić.

Edukacije i radionice za poslove u inkluzivnom volontiranju bile su na temu: kuhanje, održavanje okoliša, njega, održavanje kućanstva. Svaka tema se sastojala od dva dijela, teorijskog i praktičnog.

Kroz temu „kuhanje“ sudionici su u teorijskom dijelu prepoznavali namirnice, kako se one spremaju, slagali jelovnik, razgovarali o zdravoj prehrani, dok su u praktičnom dijelu pripremali 4 obroka prema zadanim namirnicama.

Tema „održavanje kućanstva“ prezentirala se na način da su se sudionici upoznali s prirodnim sredstvima za čišćenje i metodama kako se navedena sredstva koriste, a potom su imali praktičan rad kroz koji su napravljena sredstva imali priliku i sami primijeniti i uvjeriti se u njihovu učinkovitost.

Tema „održavanje okoliša“-na početku predavanja sudionici su imali interaktivnu vježbu u kojoj su prepoznavali alate i strojeve te na koje se sve načine mogu primjenjivati. U drugom dijelu radionice sudionici su kroz praktičan rad sređivali okoliš.

„Njega“-kroz teorijski dio sudionici su educirani o upotrebi osnovnih lijekova, o higijeni tijela, kose, noktiju, kako pomoći osobi pri kretanju, koja je važnost rekreacije. U praktičnom dijelu sudionici su posjetili domove za stare i nemoćne i pokušali konkretno primijeniti naučene vještine.

Nakon odslušanih radionica sudionici su u svojim timovima educirani o važnosti timskog rada i dobroj komunikaciji unutar tima, toleranciji te načelima dobre suradnje. Završetkom navedenih edukacija objedinjena je prva godina provedbe projekta koju su obilježile razne edukacije i radionice koje predstavljaju temelj za drugu godinu provedbe projekta u kojoj su predviđene organiziranje volonterskih aktivnosti ranjivih skupina koje će provoditi inkluzivni volonterski timovi uz pratnju mobilnog stručnog tima.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 570 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu